Mai obosit ca oricand

Parca intr-un mod stupid fata de ceea ce ar trebui sa consideram ca si efect pentru somn ne trezim adesea parca fara energie si mai obositi. De vina este poate si alimentatia, momentul ales pentru odihna si nu in cele din urma anumite obiceiuri pe care le poti avea.

Cateva din motivele pentru care esti mai obosit cand te trezesti ar putea sa tina de:

  1. Lipsa de sport. Printre altele lipsa de sport cauzeaza dificultati in a dormi. Pentru ca nu ti-ai consumat energia asta te va face sa adormi cu greu si tinand cont de asta ar trebui sa te eliberezi de energie insa intelignet, nu stresandu-te mai mult. Chiar si o simpla plimbare de seara ar putea sa ajute.
  2. Vinul consumat seara. Pentru ca stim ca acesta este indicat de consum, cate un pahar la masa, pe zi a nu se intelege ca seara este momentul ideal pentru asta. Alcoolul si mai ales consumul exagerat de alcool este cel care te va tine treaz mai mult timp, care te va deshidrata si te ve trezi frecvents si in egala masura cel care iti va da peste cap programul de somn pe care il aveai.
  3. Se spune ca noaptea este un sfetnic bun insa asta nu inseamna ca in linistea noptii sa te tot gandesti si sa analizezi diversele situatii cu care te confrunti in viata de zi cu zi. Acum este momentul sa lasi totul pe a doua zi. Asta iti va spori stresul pe care il resimti si te va aduce in punctul in care sa iti consumi timpul  noptii cu treburi ce nu le poti rezolva chiar acum.
  4. Cafeaua in exces. Poate ca una din cele mai frecvente situatii este consumul de cafea si seara. Ce-i drept ajuta digestia insa in egala masura va fi cea care te va tine treaz pentru mult timp, dormi mai putin si in cele din urma ajungi sa te trezesti  mai obosit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *