Mai mult confort la birou, cu scaunul potrivit!

Fie ca lucrezi de acasa sau la birou, nu este deloc usor sa stai 8 ore pe zi pe un scaun, fara sa faci putina miscare din cand in cand. Specialistii chiar recomanda sa ne ridicam pe scaun macar la o ora si sa ne miscam putin pentru a ne detensiona muschii si pentru a putea rezista tot programul de lucru.

Pentru ca munca la birou sa nu fie una extrem de solicitanta si pentru a nu ramane cu consecinte asupra starii de sanatate, este indicat sa ne alegem cu grija scaunul de birou pe care il folosim. Poate pare absurd intr-o oarecare masura, dar acesta ne poate influenta starea fizica si psihica in fiecare zi sau chiar pe termen lung.

Se spune ca starea de bine o avem atunci cand si corpul este sanatos. Ori, daca scaunul de birou pe care stam atat de multe ore pe zi este incomod si ne da dureri de spate, gat si mijloc, cu siguranta vom fi indispusi pe tot restul zilei.

Cum alegem scaunul de birou potrivit?

Sunt cateva criterii de care ar trebui sa tinem cont atunci cand optam pentru un anumit scaun de birou:

  • Inaltimea – scaunul ar trebui sa aiba posibilitatea de a-i regla inaltimea, in functie de inaltimea biroului la care lucram. Cum obtinem inaltimea potrivita? Ei bine, nu trebuie decat sa reglam scaunul astfel incat picioarele sa atinga podeaua si sa stea indoite in unghi drept, fara ca genunchii sa atinga biroul.
  • Latimea si reglarea pe verticala – este important ca scaunul sa fie suficient de lat incat sa ne poata sustine confortabil. Spatarul ar trebui sa aiba un sistem de reglaj asa incat sa ofere un sprijin eficient spatelui si acesta impreuna cu gatul sa poata sta relaxate si neincordate.
  • Reglarea lombara – scaunul ar trebui sa se poata regla astfel incat curba spatarului sa incadreze perfect zona lombara.

Magazinul online UNIC SPOT vine in intampinarea clientilor sai cu o gama variata de modele de scaune de birou, care mai de care mai deosebite. Putem alege intre diverse materiale din care sunt confectionate si aici mentionam: abs, mesh, microfibra, piele artificiala, pvc sau textil.

De asemenea, gama de culori disponibila este la fel de diversa, incepand cu clasicele scaune negre si terminand cu alte culori precum galben, mov, portocaliu, verde etc.

Indiferent de ce scaun de birou am alege, important este sa fim atenti la aspectele detaliate mai sus, la care adaugam si design-ul care ar trebui sa se incadreze in incaperea in care este pus biroul.

Pentru a vizualiza toate modelele disponibile in cadrul magazinului UNIC SPOT, accesati site-ul oficial.

Leave a Reply

Your email address will not be published.