Madonna Into the Groove

Madonna – Into the Groove

“Into the Groove” este un cantec al cantaretei si compozitoarei Madonna din filmul din 1985 “Desperately Seeking Susan” (“Cautand-o pe Susan”). A fost inclus pe relansarea celui de-al doilea album de studio al cantaretei, “Like a Virgin” (1984) si extras pe single pe 23 iulie 1985 de catre Sire Records in afara Americii de Nord, fiind al patrulea single de pe album. Versiunea originala a fost inclusa pe a treia compilatie de hit-uri a muzicienei, “Celebration” (2009), in timp ce variante remixate apar pe compilatia de remixuri “You Can Dance” (1987) si prima compilatie de hit-uri, “The Immaculate Collection” (1990).

Inspiratia Madonnei pentru cantec a fost ringul de dans, compunandu-l in timp ce privea un barbat portorican de pe balcon. Initial scris pentru un prieten de-al ei, Mark Kamins, Madonna s-a descis apoi sa-l foloseasca pentru coloana sonora a filmului in care urma sa apara, “Desperately Seeking Susan”. “Into the Groove” a fost inregistrat la Sigma Sound Studios. O verisune remixata, numita “Into the Groove”, a fost creata de Madonna in 2003 pentru o reclama Gap, fiind o colaborare cu Missy Elliott. Instrumentatia consista din sintetizatoare si tobe. Vocea Madonnei este dublata in refren, iar in timpul “puntii” canta in registrul de jos. Versurile piesei sunt simple, scrise ca invitatie la un dans cu muziciana. Totusi, versurile au aluzii sexuale si subintelesuri.

Cantecul a fost primit cu recenzii pozitive din partea criticilor de specialitate, atat contemporani lansarii, cat si cei actuali, fiind frecvent numit ca “primul single grozav al Madonnei”. Discul single s-a bucurat de succes comercial, atingand prima pozitie in clasamentele din Australia, Belgia, Irlanda, Italia, Japonia, Noua Zeelanda, Olanda, Spania si Regatul Unit, aici devenind primul ei single clasat pe prima pozitie. In Statele Unite, a fost disponibil doar ca fata B a single-ului de 12″ a discului single “Angel”, deci, regulile de atunci ale clasamentului “Billboard” nu i-au permit sa intre in “Billboard” Hot 100. La sfarsitul anilor 1980, “Into the Groove” a fost numit de “Billboard” ca fiind single-ul dance al decadei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *