esec

Lucruri de care sa tii cont atunci cand crezi ca nu esti bun de nimic

Cateodata ajungem sa ne comparam cu cei din jurul nostru, indiferent de cat de des am auzit complimente din partea celorlati. Aproape in fiecare zi cautam dovezi pentru a ne demonstra ca suntem un nimic si ca nu meritam sa fim iubiti, sau ca nu ne traim viata la potential maxim.

Uneori, sub toata aceasta presiune pe care o punem asupra noastra, uitam de lucrurile minunate pe care le avem. Ne inchidem in noi insine si permitem criticului interior sa ne sfasie in bucatele pana cand ajungem sa ne uram atat de mult, incat renuntam sa mai facem ceva- cu exceptia plansului si statului la televizor.

Iata la ce te poti gandi cand te afli intr-o stare ”nasoala”:

Te compari cu alti oameni, insa si acestia, la randul lor, se compara cu alti oameni. Cu totii ne comparam intre noi. Ii privim pe cei din jurul nostru cu intelegere, mai degraba decat sa-i judecam sau sa fim gelosi pe ei. Insa, trebuie sa stii ca tu esti mai bun decat sunt ei. Cu toate acestea, suntem toti oameni, si este posibil ca si ceilalti sa treaca printr-o stare similara si sa fie incercati de tot felul de probe pe parcursul vietii lor.

Cel mai mare mincinos poate fi chiar mintea ta. Nu crede tot ceea ce gandesti. Gandurile sunt doar ganduri, si nu este sanatos sa dam atata putere unor ganduri negative din mintea noastra.

Exista mai mult bine in tine decat rau. Este important sa-ti amintesti si calitatile tale, sau sa-ti amintesti doar lucrurile bune din viata ta – cum ar fi faptul ca traiesti si respiri, si ai toate membrele atasate de corp. Nu te mai plange de ceea ce nu ai, apreciaza ceea ce ai.

Sa-ti repeti tot timpul ca esti un esec nu te va face un om mai de succes. Sa-ti repeti ca nu iti traiesti viata la maxim nu te va ajuta cu nimic sa ti-o imbunatatesti. Singura cale de a atinge multumirea fata de sine este sa fii constient de faptul ca ai nevoie de o schimbare. Esti perfect asa cum esti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *