La ce foloseste bicarbonatul

Bicarbonatul de sodiu, un mineral, folosit adesea la copturi este mai mult decat un ajutor un bucatarie. Pentru cei care stiu sau nu acesta poate deveni chiar si un tratament eficient din punct de vedere cosmetic. Pana la urma este si la indemana si ieftin insa putini stiu despre asta. Iata cum ai putea folosi bicarbonatul:

  • Sa cureti scurgerile. Nu poti sa inlocuiesti mereu orice teava din ideea ca aceasta are depuneri de mizerie. Asa ca ai nevoie sa dezinfectezi totul si pentru ca este si usor abraziv bicarbonatul este cel care te ajuta in acest sens, cu mai multe sanse de a curata profund orice teava. Trebuie doar sa folosesti o cantitate considerabila si sa torni mai apoi apa calda, cat de calda posibil.
  • Scapi de mirosuri cu bicarbonat. Si poate fi vorba de haine astfel ca acestea se vor adauga in apa cu bicarbonat si lasate cateva ore pana cand praful se dizolva ca la carte si mai cu seama isi face si efectul. De asemenea poate fi vorba de mirosurile combinate din frigider si in acest sens ai putea sa speli interiorul cu apa in care ai dizolvat in prealabil bicarbonat.
  • Abraziv si inalbitor pentru dantura. Combinat cu apa sau chiar si cu zeama de lamaie bicarbonatul este cel care formeaza o pasta cu care poti sa iti cureti dintii si asta intr-un mod usor insa nu abuza de aceasta metoda caci foarte usor iti poti afecta gradul de sensibilitate a dintilor.
  • Pentru cei care au o problema cu mirosurile corpului din nou bicarbonatul este cel care ajuta pentru ca neutralizeaza aciditatea si echilibreaza pH-ul pielii care sa provoace acel miros neplacut. Practic curata pielea de acele bacterii care in combinatie cu aerul si apa eliminata din organsim produce un miros intepator.

Abraziv chiar si pentru piele, eficient si pentru foliculita bicarbonatul ar putea sa iti fie aliat de ajutor in casa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *