prezent

Invata sa traiesti momentul

Adesea suntem coplesiti de probleme si de griji, pentru simplul fapt ca ne gandim prea mult la trecut si ca ne ingrijoram peste masura despre ce se poate intampla in viitor. Suntem atat de ocupati cu viata incat uitam sa ne bucuram de lucrurile marunte care conteaza foarte mult. Incet dar sigur, legatura dintre minte si suflet este din ce in ce mai incetosata, mai neclara si rareori realizam ca fericirea vine la cei care muncesc din greu sa o obtina.

Gandurile noastre, perceptiile, ideile, contemplarea si asa mai departe – toate acestea ne guverneaza fericirea. Mintea creaza o schita din toate aceste ganduri, prin urmare artistii, sculptorii propriilor vieti suntem chiar noi, noi suntem cei responsabili pentru orice lucru bun sau rau care ni se intampla.

A avea o gandire minimalista inseamna a trai prezentul. Reprezinta cheia catre pacea interioara, catre fericire. Trairea momentului ne face sa realizam valoarea fiecarui aspect in parte al vietii. Trebuie sa ne reamintim ca trecutul este pentru a invata din greseli, pentru a nu le face din nou in viitor. Odata invatat acest lucru, trecutul trebuie lasat in pace, nu mai exista, iar viitorul nu trebuie sa fie un motiv de ingrijorare pentru ca nu s-a intamplat inca. De ce sa nu ne gandim doar la ceea ce e langa noi in momentul de fata?

Pentru a trai in prezent, trebuie sa participam activ, sa ne implicam in fiecare activitate, acordand 100% din energie, atentie si concentrare pentru fiecare aspect in parte. Trebuie sa fim receptivi la fiecare senzatie in parte, fiecare moment trebuie respectat, indiferent ca e bun sau rau; de asemenea trebuie sa ne pastram calmul pentru a putea face fata cu brio oricarei situatii, grijile si tensiunile nu trebuie lasate sa ne afecteze judecata.

Ce ai de castigat daca traiesti in prezent? Vei simti o cu totul alta senzatie, de gratitudine, constientizare si chiar bunatate. Vor fi eliminate sentimentele de disconfort, vei putea gandi si simti mai bine, vei intari legaturile cu familia si prietenii si iti va creste increderea in tine. Fiecare moment trebuie pretuit, nu numai pentru a ne imbogati spiritual, dar si pentru a fi mai fericiti si mai multumiti de ceea ce avem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *