Industria smartphone-urilor sustine ca telefonul tau nu va mai putea fi furat

Giganti ai industriei smartphone-urilor ca Google, Apple, Microsoft si alte figuri majore din domeniu, sustin ca din anul 2015, vor depune eforturi si mai mari pentru ca smartphone-ul tau sa nu poata fi furat.

Ei spun ca vor incerca sa permita utilizatorilor sa stearga absolut de pe smartphone-ul lor, atunci cand acesta este furat. Aceasta functie, este deja inclusa in iOS, Android cu optiunea Android Device Manager insa tehnologii similare si imbunatatite vor aparea pe smartphone-uri de la mijlocul anului viitor.

Apple, Google, HTC, Huawei, Motorola, Microsoft, Nokia si Samsung au semnat deja o conventie, alaturi de 5 companii majore de telefonie din US. Ce inseamna mai exact aceasta conventie? Este vorba mai exact despre un document prin care producatorii promit sa puna la dispozitie softul necesar care alaturi de ajutorul companiilor de telefonie, vor permite interceptarea telefoanelor furate si in cazul celor care nu se pot gasi, stergerea tuturor informatiilor de pe smartphone-ul care a fost furat.

Oficialii acestei conventii au mai spus ca pentru a avea un efect important si major asupra furturilor de telefoane mobile, este nevoie de un sistem cat mai universal, in cazul sistemelor de operare pentru smartphone-uri.

Asa dupa cum am spus, Apple are deja o incercare prin care a ajutat deja la recuperarea catorva mii de telefoane furate. Mai mult decat atat, incearca sa impleneteze un sistem prin care un telefon furat, sa fie imposibil de folosit sau decodat daca nu ajunge in mainile detinatorului initial.

Avand in vedere evolutia in acest domeniu, cred ca la noi mai mult ca nicaieri e nevoie de asa ceva. Aceste smartphone-uri sunt foarte scumpe, multe din ele depasind sume de 1000 sau chiar 2000 de lei. Astfel, e necesar un sistem cat mai sigur pentru ca macar datele si informatiile pierdute sau furate sa nu poata fi folosite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *