mango

Indragosteste-te de mango!

Fructele delicioase si dulci de mango sunt niste alimente incredibil de sanatoase si care merita consumate in fiecare zi. Mango este plin de nutrienti esentiali si de vitamine, si asigura  un numar extrem de mare de beneficii pentru sanatate.

Poti adauga aceste fructe  in cadrul numeroaselor feluri de mancare, inclusiv in smoothie-uri, prajeli, salate, sau pur si simplu se pot manca simple si coapte drept gustari minunate. Include aceste fructe de mango savuroase si aromate in dieta ta zilnica si bucura-te de gustul lor fantastic si beneficiile lor incredibile asupra sanatatii. Uite cateva motive pentru care sa mananci mango in fiecare zi.

Sprijinirea sistemului imunitar

Vrei sa-ti ajuti si sa-ti imbunatatesti sistemul imunitar? Poti lua in considerare fructele de mango pentru dieta ta de zi cu zi. Mango este bogat in beta-caroten, un carotenoid care se transforma in vitamina A, care este un antioxidant puternic care ajuta la protejarea corpului impotriva daunelor radicalilor liberi. Mango este de asemenea bogat si in vitamina C, care este foarte eficienta in cresterea si grabirea functionarii sistemului imunitar.

Reducerea riscului de cancer

Datorita continutului bogat in antioxidanti si vitamine, mango a demonstrat faptul ca scade riscul aparitiei formelor de cancer. Un studiu a demonstrat faptul ca ale sale componente cum ar fi astragalin, quercetin, acid galic, isoquercitrin, methylgalla si fisetin, protejeaza corpul impotriva celulelor canceroase, a colonului, a leucemiei si a prostatei. Consumul de mango este unul dintre cele mai delicioase metode de reducere a riscului de aparitie a cancerului.

Imbunatatirea functiilor creierului

Mango este plin in vitamina B6, care este esentiala  pentru sistemul nervos si pentru functionarea creierului. mai mult de atat, vitamina B6 ajuta la formarea catorva neurotransmitatori cerebrali care sunt responsabili pentru tiparele sanatoase de somn si reglarea starilor de spirit. Mango contine de asemenea si glutamina, un amino-acid important care ajuta la sporirea concentrarii si imbunatatirea memoriei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.