economiseste

Idei simple si practice pentru a economisi

Traim in lumea in care banii parca guverneaza totul. Desi ii producem nu ajungem sa acoperim mai toate nevoile. Te-ai gandit ca multe din acele lucruri pe care le achizitionezi de fapt nu ai avea nevoie de ele? Din topul miliardarilor din lumea Berkshire Hathaway isi spune povestea si cateva sfaturi pentru ca partea de contabilitate proprie sa fie mai usor de manageriat.

  1.  Mancarea la serviciu te costa zilnic cateva zeci de lei. Adunati ar face o mica avere asa ca cel mai bine este sa iti pregatesti totul acasa si sa ai pachet. Pana la urma cantitatea de acasa iti ajunge mai mult timp si ai si control al banilor insa si a tipului de mancare in sine.
  2. Nu pleca la cumparaturi cu stomacul gol. Asta te va influenta sa cumperi mai mult din nevoia stomacului tau gol. Asa ca rezuma-te, fa liste.
  3. Cumpara mai mult, eventual en gross. Asta iti va asigura la cantitate un pret mai mic.
  4. Nu cumpara cafea sau fa asta dar mai rar. Cafeaua facuta acasa te scuteste de preturile de zi cu zi la orice pas cand vei servi o cafea. Oricat de mic ti se pare costul in sine din nou, adunat, inseamna destul de mult pe termen lung.
  5. Achizitioneaza haine in mod inteligent. Chiar si cand ai mania shopping-ului iti poti tine in frau apetitul. Asteapta cel putin finalul de sezon si perioada de reduceri, timp in care preturile sunt mai mic. Este evident ca in prag de sarbatori tot ceea ce tine de acest sezon este mai scump.
  6. Nu plati cu cardul sau nu depinde de acesta in totalitate. Uneori este mai bine sa ai bani cash cu tine si sa platesti astfel. Si studiile au demonstrat faptul ca in felul acesta ai un mai mare control al banilor caci constientizezi mai bine cat ai de platit.
  7. Nu plati o bona pentru cresterea copilului ci prefera sa il cresti cu ajutorul parintilor, rudelor.
  8. Fa manevre inteligente in ceea ce priveste renovarea casei. Iarna ar putea fi sezonul tau. Este mai ieftin pentru ca este dupa sezonul de mare interes al zugravilor, timp in care nu au prea mult de munca si accepta si oferte mai mici.

Trucurile necesare de a economisi tine de foarte multe ori de detalii doar ca din placerea de a avea si de a cheltui bani nici nu ne dam seama de ele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *