Hunger Games: Catching Fire- in sfarsit pe micile ecrane

E ceva vreme deja de cand asteptam Hunger Games 2 sau Catching Fire sa apara pe micile ecrane. Ei bine, acum ca l-am vazut cred ca pot sa incep sa vorbesc in sfarsit despre el.

Mai intai vedem cum se prezinta filmul pe IMDB la cateva luni de lansare in cinematografe. Multi poate se asteptau la o nota mai mare de 8.0. Deasemenea, multi din cei care au citit cartile sunt de parere ca e de fapt prea mare. Oricum ar fi, nota este totalul a peste 220.000 de voturi asa ca e oarecum veridica.

Pe scurt, dupa ce castiga cea de-a 74 editie a Jocurilor Foamei, Katniss Everdeen si Peeta Mellark devin tinta Capitoliului. Motivul? Victoria si povestea lor emotionanta incep sa instige districtele la revolte. Avand in vedere ca editia 75 este una aniversara, Katniss si Peeta ajung sa fie din nou in arena.

Inainte sa ajunga pe micile ecrane, filmul a fost nominalizat pentru mai multe premii. Prima nominalizare a fost la Globul de Aur la categoria “Cel mai bun cantec original” fiind vorba despre melodia Atlas.

Filmul a fost nominalizat si la Film Critics Association Awards la categoriile “Cel mai bun film de actiune”, “Cea mai buna actrita intr-un film de actiune” (Jennife Lawerence- Katniss), “Cel mai bun cantec”.

La Premiile COFCA, Jennifer Lawrence a luat locul 2 in categoria “Actorul anului”. Se pare insa ca cele mai multe nominalizari au venit pentru Hunger Games 2 datorita melodiei Atlas a celor de la Coldplay.

Cu ea au fost nominalizati la Grammy si au castigat la Hollywood Film Festival.

Ce m-a impresionant in ce-a de-a doua aparitie a Hunger Games?

Personal, am observat o inbunatatire considerabila in cazul personajului Snow (The President) interpretat de Donald Sutherland. Bine, poate ca se datoreaza si faptului ca a avut o aparitie mai mare decat in prima parte a aceluiasi film.

Per total, impresia pe care o lasa filmul este una buna. Din pacate sunt deacord cu toti cei care spun ca filmul nu ar fi trebuit sa fie impartit in 3 parti. Poate ca un singur film de 2 ore jumatate ar fi cuprins mai multa actiune, ingloband cele trei volume ale romanului.

 

One comment

  1. Ionut

    Aseara l-am vazut si eu. Finalul a ramas in aer si abia astept ultima parte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *