Hrana pentru trup si suflet

Ce frumosi suntem… ce frumosi sunt oamenii!
Intelegerea momentului Prezent si trezirea Constiintei din noi sunt 2 chei in descoperirea noastra…si cata frumusete!

Daca m-ai intreba ce mi-as dori, ti-as raspunde: sa invat sa traiesc!
Daca m-ai intreba ce as pretui mai mult, ti-as raspunde ca prezentul, ca si clipa…
Daca m-ai intreba unde as gresi, ti-as spune ca in fiecare zi as gresi, doar ca nu m-as si dezamagi…
Daca m-ai intreba ce as putea oferi, as spune ca tot ce eu gandesc si traiesc, tot ce eu pretuiesc…
Iar de ma vei intreba, care ar fi cel mai de pret moment din VIATA, as spune ca acele in care inveti sa DARUIESTI si sa IUBESTI. Atunci, practic, ESTI! Atunci, practic, ESTI!

Iar, A TRAI, inseamna a da sens fiecareia dintre clipele vietii noastre.
Viata intreaga este un miracol si simplitatea ei este de descoperit, fiecare dintre noi are un drum, iar peisajul ce-l vedem alaturi noua, este culoarea in care noi alegem sa pictam peisajul. Avem in noi tot, avem cu noi tot, sa asternem cu bucurie si constienta intreaga calatorie. 
Si, dragii mei, nu exista sanatate fara constiinta. Relatia fiecaruia dintre noi cu propriul corp este mai intima decat relatia cu sotul, sotia, colegii de serviciu sau copiii nostri. Daca acest corp este neglijat, nu functioneaza bine, atunci nimic nu se armonizeaza. Lipsa intelegerii si absenta cunoasterii descalifica mult profilaxia bolilor, iar modul in care traim, ne vorbeste si de modul in care ne hranim…de cine suntem si cum suntem fiecare dintre noi!

Dietetica este o intreaga filosofie, este o buna adaptare si intelegerea a vietii, este o forma de intelepciune. A trai bine inseamna a ne bucura de fiecare clipa a vietii, constienti fiind de ea, iar a manca mai putin si mai prezent, inseamna modalitati de a simplifica viata, de a alege bine!
Si astfel, pot sa va martuisesc ca regimul universal de slabit este cel de eliminare a gandurilor negative, este cel de adoptare a unei pozitii conciliante cu toti cei din jurul nostru, este cel in care dobandim respect si recunostinta pentru viata noastra si a celor de langa noi. Nu putem vorbi de o sanatate buna si sa evoluam, daca nu simtim bucurie si un pic de placere, nu-i asa?

Va propun, cu tot dragul meu, sa invatam a trai in fiecare zi, sa invatam a iubi si a multumi, sa invatam cum sa ne hranim trupul si sufletul, spre o buna stare de sanatate, functionare si prezenta.

Sa invatam a ne iubi si lupta inspre castigarea propriului echilibru. Sa nu uitam ca “boala cea mai grea este dispretul pentru propriul corp”, asa cum bine spunea Montaigne.

Leave a Reply

Your email address will not be published.