Google insista sa conduca lumea

Gigantul Google si-a propus ca, intr-adevar, sa conduca lumea, avand in vedere ca doreste sa deschida cel de-al 15-lea centru de date localizat in Clarksville, Tennessee. In prezent, comisia judeteana si dezvoltatorii consililului Montgomery Conty vor analiza acest lucru si vor vota cu privire la intrebuintarea terenului. Daca totul decurge asa cum trebuie, gigantul tech ar putea semna un acord de achizitie cat de curand si va investi peste 500 de milioane de dolari, dand nastere la aproape 70 de locuri de munca in aceasta zona.

“Parte a impactului economic pozitiv este cea in care se atrag si alte industrii, creand mai mult potential pentru locuri de munca”- sustine Jerry Plummer, profesor economist la Universitatea din Clarksville. “Odata ce Google se stabileste aici, probabil ca sediul nu se va mai inchide niciodata”.

Locul pentru noul centru de date este reprezentat de fostul megasite TVA, odata casa a Homelock Semiconductor. De-a lungul verii, Google a anuntat cel mai recent centru de date al sau in Bridgeport, Alabama. Compania va investi aproape 600 milioane de dolari, iar constructia va incepe anul viitor- asta daca toate lucrurile decurg asa cum trebuie.

De asemenea, proiectarea sediului din Tennessee ar putea dura pana la sase luni de zile, iar constructia ar putea tine intre 18 luni si doi ani. Astfel de centre de date online detin mai multe informatii stocate care pot fi accesate numai de catre utilizatorii Google. Bailey sustine ca Google va avea nevoie de tehnicieni care nu necesita neaparat un grad de scoala superioara, existand nevoia si de oameni in domeniul securitatii.

Centre de date Google din lume

In prezent, Google detine 14 astfel de centre de date in intreaga lume, dintre care opt se afla in America de Nord. De asemenea, Google detine mai bine de 900.000 de servere in centrele sale, care indexeaza mai bine de 50 de miliarde de pagini de pe toate aceste servere.

Acest lucru inseamna ca, daca fiecare pagina web ar fi reprezentata de o foaie de hartie de dimensiunea A4, ar insemna ca Google indexeaza mai bine de 1 km de hartii in inaltime, datele extinzandu-se pe o suprafata egala cu Yosemite National Park, California. Centrele de date Google utilizeaza 260 milioane de watt putere, ceea ce reprezinta 0.01% din energia de la nivel global. Prin comparatie, aceasta cantitate de energie ar putea alimenta in mod constant 200 de case.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *