masina de cusut goodstyle.ro

Ghid practic: cum alegi masina de cusut potrivita?

Poate ca esti o persoana pasionata de croitorie, care vrea sa-si dezvolte acest hobby realizand haine pentru familie si apropiati. Poate ca esti chiar o persoana priceputa in domeniu si vrei sa transformi hobby-ul in business. In oricare dintre cazuri vei avea insa nevoie de un lucru de baza: o masina de cusut.

Daca esti abia la inceput, cel mai probabil ti se va parea o reala provocare sa alegi din gama atat de variata a masinilor de cusut. Trebuie sa stii insa de la bun inceput un lucru: cea mai buna masina de cusut nu exista! Exista doar acea masina de cusut care se potriveste nevoilor tale. Desigur, acestea se pot schimba dupa un timp, moment in care va trebui sa cauti din nou asa-zisa “cea mai buna” masina de cusut. Iata cateva intrebari pe care trebuie sa ti le pui inainte de a porni la cumparaturi.

Pentru ce vei folosi masina de cusut?

O vei utiliza pentru a modifica o fusta, un pantalon sau imbracamintea copiilor? Asemenea operatiuni nu implica o frecventa foarte mare de folosire, motiv pentru care este recomandat sa alegi un model cu functii simple, capabil sa realizeze operatiuni de baza, cusaturi obisnuite.

In cazul in care pasiunea ta se traduce prin realizarea de piese vestimentare mai complicate, cu multiple detalii, vei avea nevoie de o masina de cusut ceva mai performanta. Functiile pe care va trebui sa le indeplineasca vor fi mai complexe, insa nu uita ca trebuie sa fie de asemenea un echipament usor de manevrat si folosit.

Daca interesul tau este sa iti valorifici creatiile, sa pornesti un business din talentul in croitorie detinut, va trebui sa ai in vedere achizitia unei masini de cusut ceva mai performante. Spre exemplu, una care permite utilizarea unui ac dublu si care poate realiza cusaturi de diverse tipuri este mai indicata.

Ce caracteristici tehnice trebuie sa urmaresc la o masina de cusut?

Din nou, totul depinde de propriile tale nevoi. In functie de frecventa utilizarii si de complexitatea operatiunilor, vei alege si modelul potrivit.

Spre exemplu, daca ai nevoie sa cosi materiale de dimensiuni mari, o caracteristica pe care trebuie sa o urmaresti este spatiul dintre ac si corpul masinii, care iti permite o manevrare facila a materialelor.

Prezenta unui brat liber este o alta caracteristica ce te-ar putea interesa – iti va fi foarte utila la coaserea unui maneci sau la cracul unui pantalon. Tine cont si de alte functii si caracteristici, precum sistemul de prindere al materialului, introducerea automata a atei in ac, butoniera automata in 1 sau 4 pasi etc., in functie de ceea ce ai nevoie.

Masina de cusut mecanica sau computerizata?

Masinile de cusut mecanice dispun de caracteristici de baza, sunt actionate mecanic cu ajutorul unei pedale si pot realiza tipuri de cusaturi diverse. Totusi, echipamentul nu este tocmai util atunci cand complexitatea operatiunilor de realizat necesita o masina de cusut mai performanta.

Cu ajutorul unei masini de cusut computerizate vei avea posibilitatea de a controla mai usor lungimea pasului, latimea cusaturii, vei putea programa masina sa realizeze recurent anumite cusaturi si nu numai, elemente care se dovedesc foarte utile atunci cand vorbim de operatiuni mai complexe.

Avand in vedere toate aceste detalii, cu siguranta alegerea unei masini de cusut potrivite nevoilor tale nu va mai fi o provocare, ci o simpla cautare a celei cu functiile potrivite. Tu ce fel de masina de cusut alegi?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *