Ghid practic: cum alegi frigiderul potrivit

frigider lg

Multi dintre noi luam electrocasnicele ca pe ceva garantat, le utilizam zilnic, insa ne vedem pusi in incurcatura in momentul in care se strica si trebuie inlocuite. Cum alegi frigiderul potrivit, de exemplu? Ce caracteristici trebuie sa aiba? Care sunt lucrurile de care trebuie sa tii cont inainte de a lua o decizie? In randurile urmatoare voi incerca sa va aduc cateva lamuriri.

Ce trebuie sa faci inainte de a cumpara un frigider?

Ca prim pas, identifica-ti nevoia de stocare. Daca ai o familie numeroasa, opteaza pentru un frigider incapator. Daca locuiesti singur, alege un model mai compact. Indiferent daca stai la bloc sau la casa, ai nevoie de acest electrocasnic, prin urmare stabileste-ti nevoia de stocare si alege in consecinta.

Tipul frigiderului

Optiunile sunt diverse. Iata ce poti alege:

  • Frigider cu 1 usa – ideal pentru un spatiu mic
  • Frigider cu 2 usi – compartimentare mai eficienta, intretinere facila
  • Combina frigorifica – ofera un spatiu mai mare pentru congelator si are, de asemenea, o compartimentare eficienta
  • Frigider “side by side” – ideal din punct de vedere al spatiului de stocare si al compartimentarii.
  • Congelator vertical – daca ai nevoie de mult mai mult spatiu pentru a congela diverse alimente.
  • Lada frigorifica – perfecta pentru a congela cantitati mari de alimente, intr-un volum de stocare ridicat.

Ce alte aspecte trebuie urmarite la achizitie?

Dincolo de volumul de stocare si tipul frigiderului ales, va trebui sa tii cont si de consumul energetic. Producatorii au simplificat considerabil optiunile – pe orice electrocasnic pe care urmeaza sa il achizitionezi poti vedea clasa energetica in care se incadreaza. Recomandarea e sa alegi un frigider cu cat mai multe “+”-uri dupa litera “A”.

Brand-ul conteaza in egala masura. Poti alege un frigider LG, Arctic, Beko, Whirlpool, Indesit, Bosch, Samsung sau de la oricare alt producator. De preferat este sa optezi pentru un brand cunoscut si nu pentru un produs realizat sub o marca despre care nu ai auzit deloc.

Functiile frigiderului: cu cat sunt mai multe, cu atat mai bine. Vorbesc aici despre No Frost, despre congelarea rapida, dispensere de apa si gheata, control digital, sistem eficient de ventilatie a aerului din interior si lista poate continua. Asigura-te ca alegi acel frigider care iti va multumi orice exigente.

Pret: e si acesta un criteriu important. Va trebui sa ai in vedere insa raportul pret – calitate, functiile pe care le ofera frigiderul si toate celelalte elemente de mai sus. Pretul platit nu e nicidecum un criteriu relevant pentru alegerea unui frigider, daca este utilizat exclusiv. Poti sa gasesti produse slabe calitativ la preturi destul de piperate, la fel cum poti gasi si produse foarte bune la preturi accesibile.

Asadar, fa-ti o lista: stabileste-ti nevoile, tine cont de spatiul in care va fi amplasat frigiderul, alege functiile pe care vrei sa ti le ofere, aloca un buget si incadreaza-te in limitele sale, iar apoi achizitioneaza frigiderul ideal pentru tine si pentru familia ta. Iti ofer si o recomandare, in caz ca nu stii unde sa gasesti o gama cat mai diversificata de frigidere: incearca site-ul www.demax.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *