Geografia Europei si a Romaniei

Inca din clasa zero mai nou, copiii sunt invatati despre geografia Europei, cat si a Romaniei. Este intr-adevar un lucru frumos sa sti de mic unde se afla Romania pe glob, sa sti cate ceva de Bucuresti sau unde sunt parintii acelor copii care sunt plecati in afara pentru a castiga bani. Facand o mica paranteza pentru acei parinti care prefera sa plece din Romania, pentru a munci intr-un alt stat, chiar sunt de parere ca este cea mai proasta idee. Spun asta pentru ca distanta de familie te face de cele mai multe ori sa iei decizii care nu sunt in avantajele familiei, ci mai degraba pentru tine.

Revenind la subiectul nostru, geografia putem spune ca reprezinta o materie de viitor. Cu totii ar trebui sa stim unde se afla o anumita tara, nu doar sa cautam pe google si sa plecam cu avionul in respectiva tara. Pe langa geografie este bine sa stim si o limba straina, de recomandat ar fi limba engleza, fiind cea mai folosita. Chiar zilele trecute am reusit sa iau niste harti clasice cu baghete de la hartidebirou.ro, un site care comercializeaza mai multe harti, chiar de toate tipurile.

La bacalaureat in multe licee este dat acest examen, la geografie. Cu toate ca examenul dureaza in jur de 3 ore, majoritatea persoanelor iau note foarte mari. Cu toate ca multa lume spun despre Romania ca este o tara foarte slaba, noi avem foarte multe avantaje, pentru ca stim sa le facem pe toate, nu ca Americanii sau ca Germanii, care isi cheama pana si electricianul pentru a-i schimba un bec. Mie personal mi se pare chiar o idee proasta, dar nu toata lumea gandeste asa din cate mi-am dat seama. La noi barbatul este barbat si asa trebuie sa fie, nu femeia sa conduca sau sa chemam pe nu stiu cine sa rezolte o problema. Cand vorbim despre instalatii electrice foarte complicate, de centrale si toate cele, bineinteles ca este recomandat sa se apeleze la persoane sau chiar firme specializate.

Am ajuns la concluzia ca in Romania nu poti sa mori de foame. In alte tari ajungi sa te sinucizi pentru ca nu ai cu ce sa ii mai hranesti pe copii. Daca facem un sondaj, vom ajunge la concluzia ca romanii nu sunt chiar atat de prosti, ci mai degraba puturosi. Nu este mult mai bine sa ia ajutorul de somaj decat sa munceasca ? Asa gandesc multi si chiar nu au o parere foarte bine. Facand o legatura cu geografie Europei, nu sunt clasati chiar pe ultimul loc, cum vor unele persoane sa spuna despre asta.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *