echipamente laborator precisa.ro

Functionarea laboratoarelor de analize medicale si conditiile in care trebuie sa se inscrie

Pentru ca un astfel de spatiu sa functioneze corespunzator, iar analizele diverse efectuate sa fie precise, clare, este necesar ca totul sa fie raportat la un set de norme si reguli. Asta trebuie sa stie oricine vizeaza amenajarea unui astfel de laborator.

Sunt aspecte pe care cei in cauza nu le afla decat daca se raporteaza la lista de reguli care se impune, par absolut necesar pentru ca laboratorul sa poata fi aprobat pentru functionare. Spre exemplu, fiecare astfel de spatiu trebuie sa includa si intrare separata, accesul in acest caz fiind direct si controlat. Neaparat in cazul laboratoarelor care vizeaza manipularea de materiale cu potential infectios, de exemplu, va fi marcata cu indicatorul Pericol Biologic.

Informatii importante cu privire la dotarea unui laborator de analize medicale

Urmatoarele informatii sunt cu caracter generalist. Recomandarea mea este sa consulti in amanunt legea care vorbeste despre normele ce se impun privind functionarea acestui tip de laborator.

Orice astfel de spatiu trebuie sa fie dotat corespunzator, iar suprafata sa fie suficienta pentru a permite dispunerea ergonomica a celor necesare. Pentru un astfel de loc poti comanda echipamente si aparatura de laborator de pe Precisa.ro, cu livrare sigura.

Neaparat mobilarea trebuie sa fie dispusa ergonimic pentru a favoriza o derulare fluenta a fluxului de probe. Materialul, personalul, toate trebuie să fie organizate astfel ca totul sa se desfasoare in conditii de siguranta. Calitatea activitatilor este rezultatul final care te intereseaza, iar toate cele mai sus mentionate duc in aceasta directie.

Ai in vedere ca un laborator de analize medicale trebuie sa aiba si instalatii de alimentare dimensionate in functie de sarcinile necesare pentru a functiona in mod concomitent cu aparatura de laborator, dar si cu alti consumatori din cladire. Va fi necesara o sursa neintreruptibila de alimentare cu electricitate pentru a asigura echipamentelor functionalitatea continua, in cazul in care anumite intreruperi ar putea afecta calitatea rezultatelor, stocarea datelor si alte astfel de demersuri.

In ceea ce priveste aranjarea echipamentelor, este foarte important sa stii ca acestea trebuie sa fie dispuse in incaperi prin raportare la indicatiile oferite de producator. In acest mod stii ca atat utilizarea, cat si intretinerea lor se va desfasura cu usurinta. La fel si curatenia in incapere va putea fi realizata fara a deveni o misiune dificila.

Pe site-ul precisa.ro gasesti tot ce ai nevoie, atat aparatura si echipamente, cat si ustensile si instrumentar, alaturi de sticlarie de laborator, consumabile de laborator si asa mai departe. Te poti raporta la caracteristicile lor, in raport cu nevoile laboratorului, pe site, pentru a te asigura ca cele doua corespund.

Ai in vedere si consultanta pe care o poti primi privind astfel de achizitii. Astfel de servicii sunt parte din portofoliul distribuitorului Precisa, dar si altele precum serviciile de verificari, etalonari, service si lista poate continua. Pentru a avea siguranta ca laboratul de analiza medicale va functiona intocmai cu regulile si normele, dar si cu specificul acestuia, informarea adecvata este obligatorie si numai astfel primeste autorizatie de functionare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *