temeri

Fobii ciudate

In toata lumea exista felurite frici si temeri, fobii mai obisnuite si mai intalnite si fobii mai putin obisnuite si mai bizare avute de oameni care de cele mai multe ori au suferit traume si dereglari de comportament si care au drept consecinta o anumita panica sau neliniste, ba chiar anxietate profunda cand vine vorba despre a face fata unui anumit lucru.

Unele dintre aceste temeri si nelinisti, doua la numar, vor fi sintetizate mai jos si vor fi explicate pe intelesul tuturor pentru a ne da seama ce anume le cauzeaza si ce anume le poate face sa inceteze.

Cathisophobia este teama de statul jos, ba chiar o adevarata teroare cand vine vorba despre statul jos. Aceasta tulburare poate fi cauzata de un caz particular de hemoroizi insa in unele situatii mai serioase poate fi cauzata de un abuz fizic legat de ideea de a sta jos pe obiecte ascutite su care pot provoca durere.

Uneori, aceasta fobie de a sta jos este aparuta din cauza unor pedepse din tipul zilelor de scoala  sau poate fi un indicator al unor alte fobii cum ar fi statul jos in fata unor oameni influenti si elitisti. Cathisophobia este caraterizata prin transpiratie, respiratie grea sau scurtata si de anxietate.

Automatonophobia este frica de papusile ventriloc. Cred ca putem vedea foarte bine cu totii meritele acestei afectiuni-simplul act de ventrilochism imi pare destul de urat si bizar, cel putin mie. Aceasta activitate implica un om cu papusi pe maini cu care pare sa vorbeasca. Cei care se tem de acest lucru nu au nevoie sa caute tratament pentru asta- aceasta este pur si simplu reactia naturala in urma unei astfel de activitati anormale si stranii. Cred ca acestea fiind spuse, este suficient a ne da seama ca pana la urma, aceasta fobie nu este atat de neobisnuita si nu ar trebui privita ciudat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *