Filme premiate la Oscar in 2013

Anul trecut, industria filmelor nu a stat degeaba ci a produs pe banda rulanta. In randurile urmatoare vom pune in atentia dumneavoastra atat parte din nominalizarile interesante cat si castigatori pentru diferite categorii.

Incepem cu categoria “Cel mai bun film”

Aici au fost nominalizate 9 filme. Desi toate nominalizarile au fost demne de categorie, categoric doar unul a castigat. Dintre nominalizari amintim de Life of Pi, Django Unchained, Les Miserables.

Totusi marele castigator a fost Argo. In regia lui Ben Affleck, filmul ii are ca actori pe Bryan Cranston, Ben Affleck, Clea DuVall, John Goodman si Alan Arkin in rolurile principale. Filmul este bazat pe evenimente reale si are in vizor o actiune sub acoperire, pe viata si pe moarte, in incercarea de a salva 6 americani.

Mergem mai departe la categoria “Cel mai bun actor in rolul principal”. Printre nominalizati s-au numarat Bradley Cooper din Silver Linings Playbook, Denzel Washington cu rolul din Flight, Hugh Jackman din Les Miserables si Joaquin Phoenix din The Master. Castigatorul categoriei a fost Daniel Day-Lewis cu rolul sau din Lincon.

La categoria “Cea mai buna actrita in rolul principal” le avem pe Naomi Watts din The Impossible, Emmanuelle Riva din Amour, Quvenzhane Wallis din Beast of the Southern Wild, Jessica Chastain din Zero Dark Thirty si castigatoarea, Jennifer Lawrence din Silver Linings Playbook.

Am fost dezamagit insa de castigatorul categoriei “Cele mai bune efecte vizuale”. Nominalizarile au fost filmele Life of Pi, The Hobbit 2 si Snow White and the Huntsman. Desi poate ca The Hobbit 2 ar fi meritat mai mult locul 1 in aceasta categorie, expertii au hotarat ca Life of Pi este acolo.

Mai amintim in continuare  doar castigatorii pentru cateva categorii importante. Premiul de “Cel mai bun regizor” l-a primit Ang Lee cu filmulLife of Pi. Cel mai bun film de animatie(lungmetraj) a fost considerat Brave iar “Cel mai bun scenariu original” a fost considerat cel al filmului Django Unchained.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *