Fii tu schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume

Zi de zi, gasim diverse motive pentru care sa ne plangem ca se intampla ceva cu lumea din jurul nostru, ca societatea nu merge deloc pe un drum bun, ca oamenii sunt prea incruntati, prea prinsi in mrejele problemelor cotidiene, prea rai, prea fara viata.

Hai gandeste-te insa un pic la tine mai intai si vezi cum esti. Nu cumva se intampla ceva si cu tine? Nu cumva nici tu nu mergi pe un drum bun? Oare nu esti si tu mai mereu incruntat? Nu cumva te prind si pe tine problemele? Esti bun sau prea rau? Esti sau nu plin de viata? Daca raspunsurile pentru fiecare intrebare sunt negative, afla ca problema nu este societatea ci tu esti problema.

Nu, nu incerc doar sa arunc vina pe tine doar ca sa scap eu de ea ci iti spun: si tu faci parte din societate asa ca fie de vrei sau nu, esti unul din factorii care o face sa fie asa cum este. Un citat celebru spune “Fii tu schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume.”

Intregul adevar al problemelor amintite inca de la inceput se gaseste exact in fraza asta: “Fii tu schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume”. Daca vrei ca societatea sa se schimbe, afla ca asta nu se poate intampla daca nu o faci si tu pentru ca nu, si tu esti parte a aceleiasi societati de care te plangi.

Daca vrei ca oamenii sa fie mai buni, fii tu un exemplu pentru toti cei din jurul tau. Daca vrei ca lumea sa zambeasca mai mult, zambeste tu mai mult si o sa vezi cate reactii pozitive poti avea. Daca vrei o lume mai cu viata, fii tu mai cu viata si rand pe rand, toti cei din jurul tau iti vor urma mare parte din comportamente. Nu uita, intotdeauna “fii tu schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *