Factorii care iti ruineaza zambetul

Zambetul este foarte important in cazul oricarei persoanei deoarece prin intermediul lui reusim sa trasmitem emotii, sentimente sau alte trairi. De fapt, de cele mai mult ori, in momentul in care zambim nici macar nu ar mai fi nevoie si de alte cuvinte deoarece prin interemediul sau putem transmite mult mai multe lucruri.

Stim cu totii ca exista multi factori care pot sa ne ruineze dantura si implicit zambetul. de fapt, cariile apar atunci cand in gura se afla bacterii netratate care conduc la aparitia infectiilor. Periajul dintilor poate preveni cariile dentare deoarece astfel puteti indeparta bacteriile care se afla in cavitatea bucala.

Bauturi acidulate

In ultimul deceniu aceste bauturi au devenit tot mai populare, cu toate ca pot cauza serioaseafectiuni ale cavitatii bucale. Potrivit studiilor medicale, nivelul pH-ului din aceste bauturi provoaca erodarea smaltului dentar protector din cauza concentratiei ridicate de ingrediente acide. Totodata, aceste bauturi contin cantitati ridicate de zahar – “hrana” bacteriile producatoare de acid, care ulterior patrund in fisurile danturii determinand aparitia cariilor dentare.

Diabetul

Stim cu totii ca diabetul afecteaz amulet parti ale corpului si de cele mai multe ori acesta creste vulnerabilitatea la infectii. Ei bine, asa se intampla si in cazul cariilor dentare, iar diabetul zaharat conduce spre acest lucru. Acesta este si motivul pentru care se tot spune ca dulciurile conduc spre aparitia cariilor.

Fumatul

Fumatul, fara doar si poate ingalbeneste in mod semnificativ dantura si afecteaza intreaga sanatate a cavitatii bucale. Tutunul nu afecteaza doar dantura deoarece acesta afecteaza si gingia si creste riscul aparitiei de cancer laringian sau chiar decesul pacientului.. Gudronul, existent in tigara se depune si favorizeaza productia de acid ceea ce creazza toxine iritante. Asadar, trebuie sa ai grija deoarece aceste lucruri cauzeaza probleme la nivelul cavitatii bucale si a dintilor. Este foarte important sa va ingrijiti dantura si sa aveti grija sa nu folositi factorii care va deteriorizeaza.

 

One comment

  1. Daniela S.

    Adevarul e ca daca nu ai dinti frumosi parca iti cam pierzi increderea in tine. Nu mai poti nici sa zambesti cum ti-ai dori, parca ai o retinere. Noroc ca exista solutii la orice in zilele noastre! Am un medic dentist care mi-a redat zambetul increzator si pe aceasta cale ii multumesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *