mireasa

Experienta fotografica

Pentru cei care nu sunt obisnuiti cu fotografii si fotografia se prea poate ca intr-o colaborare si experienta de acest gen sa se simta stingheri. Stii acele fotografii ce parca se simt fortate? Cand zambetul tau parca nu este al tau? Alegerea unui fotograf pentru orice tip de eveniment implica fara doar si poate atentia spre partea de colaborare, de empatie. Colaborarea cu un fotograf implica si un test psihologic, de ambele parti. Trebuie sa stii cum sa gestionezi totul pentru a putea fi natural/a, pentru ca fotograful sa poate sa iti surprinda gesturile, fericirea din ochi si starea de exaltare.

Cum incepe totul

Ca o selectie ce parca o faci pentru a intregi o echipa cu care sa lucrezi pentru organizarea unui eveniment alegerea unui fotograf implica empatia. Adica sa simti tu ca este acel om care te intelege si care este pe aceeasi lunggime deunda, care tine cont de ceea ce iti doresti si nu impune limite pentru ca se pricepe doar la un stil. Nu trebuie sa iti spuna “stai asa, pune asa”; trebuie sa faca din natural o imortalizare de cadru cum rar vei mai vedea.

Concret, sa ne gandim ca in momentul in care tragi cadre pentru un viitor album de fotografii pe care ti-l doresti stii ca trebuie sa zambesti la camera. De ajuns? Prea putin. Pentru ca astfel vei ajunge sa te plafonezi si sa ai doar cadre schimbate insa cu un chip intact mereu. Asa ca provocarea vine si din partea fotografului de a te face sa te gandesti la un moment hazliu, de a povesti, de a vorbi si a impartasi vorbe care te fac sa iti pui in valoare sentimentele, cu mult mai mult. Aminteste-ti la trash the dress ca acea rochie a fost visul tau de mireasa, ca ai avut nunta de vis, ca ti-ai implinit o dorinta. Aminteste-ti ce sta la baza casatoriei voastre si nu in ultimul rand ca ceea ce porti este si personaj principal al unei sedinte foto.

Cezar Tabac– un nume pentru multi care aminteste de o experienta aparte. Un fotograf priceput care dincolo de meseria sa este cel care lucreaza ca psihologul. Este cel care are si tehnici aparte pentru a te face sa te simti bine in timpul sesiunii fotografice. Este de la sine inteles ca vei merge pe principiul recomandarilor asa ca nu te sfii sa alegi un nume care se impune pe piata insa care vine si cu pachete, servicii complexe. Apoi, restul e de poveste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *