Epitrahilul, un vesmant preotesc cu greutate simbolica

Un vesmant preotesc vesnic folosit este epitrahilul, cel oferit preotului atunci cand este hirotonit. Ceea ce trebuie stiut despre el este ca fara de aceasta nicio slujba nu poate fi savarsita. Este ca un acoperamant pentru corp, lung, ce vine completat in partea de jos de ciucuri sau franjuri, acestia preinchipuindu-i pe credinciosi.

Despre epitrahil, credinciosii trebuie sa stie ca inchipuie harul dumnezeiesc in mod vazut, pogorat asupra preotului atunci cand savarseste o slujba sau o rugaciune. Atunci cand acest strai preotesc este imbracat, preotul il insoteste de o rugaciune specifica – psalmul 132, 2-3.

De asemenea, acesta poate reprezenta jugul bun al slujirii lui Hristos, primit de slujitorul altarului, care trebuie sa il poarte cu buna credinta. Asta inseamna ca un astfel de vesmant trebuie sa fie purtat cu vrednicie, cu o viata intocmai cum invata Evanghelia si nu dupa dorintele firii.

Cei care au onoarea de a imbraca un astfel de vesmant trebuie sa isi sfinteasca viata, sa fie traitori ai Cuvantului pe care il vestesc. Numai astfel credinciosii vor putea intelege greutatea simbolica a epitrahilului.

Epitrahilul, semn al harului – disponibil pentru achizitie la Crilovic

Pentru slujitorii altarelor aflati in cautarea unor epitrahile care sa corespunda cu rigorile de calitate si simbolistica pe care trebuie sa le insumeze acestea, Crilovic este astazi un reper. Acest producator s-a evidentiat in randul acestora prin portofoliul bogat de produse, vesmante si acoperamante bisericesti pe care le-a pus inca din 1982 la dispozitia publicului larg. Desigur, de-a lungul timpului s-a adaptat si si-a adaptat implicit produsele la rigorile pe care le prezinta astazi piata.

Fiecare componenta a vesmintelor bisericeste indeplineste un rol esential in vestimentatia preotilor, a celor ce slubesc altarelor, iar simbolul lor nu trebuie subestimat. Pentru ca astfel de aspecte sunt foarte bine cunoscute producatorului, epitrahilele pe care le confectioneaza indeplinesc intocmai astfel de rigori, simboluri, iar materialele folosite – incepand de la tesaturi si pana la broderii, tin cont de criteriul calitatii.

Iata ca cei care doresc echilibru intre calitatea epitrahilelor si pretul acestora beneficiaza de solutii variate, cu posibilitatea de personalizare. Pe vesmintebisericesti.ro regasesc cei interesati mai multe informatii cu privire la acestea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *