biserica

Dumnezeu este al tuturor si ne accepta pe toti, dar Biserica nu face asta       

Suntem TOȚI ai lui Dumnezeu, indiferent de religia în care am fost botezați (țineți cont că la naștere nu ne întreabă nimeni din ce religie dorim să facem parte, iar Dumnezeu știe asta). Suntem toți ai lui Dumnezeu, indiferent de ce muzică ascultăm, ce distracții preferăm și cât timp ne trebuie să evoluăm pe plan spiritual. Dumnezeu știe intenția din fiecare alegere și conjuncturile care au determinat fiecare alegere.

Un reprezentant al unei instituții trebuie să fie responsabil în declarații, să nu transmită mesaje eronate, care să dezinformeze și să instige lumea. Și trebuie să fie decent, să nu judece alegerile altora, așa cum îndeamnă lumea, de mi s-a acrit de sloganul “nu judeca”. “Să vină la biserică, nu în cluburi! “- a fost o afirmație habotnică și lipsită de respect, mai ales făcând referire la oameni care au murit și care acum suferă în spital.

Revin la iertare, la toleranță la bunătate. Dumnezeu ne acceptă pe toți. Cu ce se crede mai presus un reprezentant al bisericii ca să separe el o anumită categorie de oameni?
Aceste fețe bisericești, prin exemplul lor îndepărtează lumea de biserică. Fiindcă nu toți suntem o turmă de naivi fără discernământ.

Catedrala neamului nu va fi altceva decât mărturia bisericii că este indiferentă la nevoile și neajunsurile poporului, că are ambiții și orgolii care n-au nimic în comun cu Dumnezeu. Nu cred că Dumnezeu vrea să îi construim lui temple, iar oamenii să moară din lipsă de spitale și dotări medicale. Nu cred că Dumnezeu vrea temple imense, iar copilași mici să meargă kilometri întregi prin zăpezi și ger ca să ajungă la școli.

Și chiar dacă în țara asta am fi avut mai multe spitale și școli decât ar fi fost nevoie, tot nu ar trebui umplută cu biserici peste biserici, ci ar trebui ajutați oamenii care mor de foame în țările subdezvoltate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *