Drumul spre a deveni un lider de succes

Fara exclusivitate

Nu este vorba doar despre tine, este vorba despre echipa si organizatia ta. Primul tau scop este sa ii sustii si sa le mentii aprinse interesele. Imbratisand aceasta filosofie de viata iti va schimba complet felul in care vezi tu rolul de lider.

Liderul

Baza unei organizatii, fundatia acesteia, nu este tehnologia sau dotarile acesteia, ci mai degraba oamenii care folosesc tehnologia aceea si utilizeaza acele dotari. Oamenii nu sunt uni-dimensionali.

Fiecare individ in parte detine o multitudine de abilitati si interese care nu intotdeauna ies la suprafata. Ca lider, este responsabilitatea ta sa nu lasi acele talente nefolosite si nerecunoscute. Trebuie sa iti faci timp sa sapi mai adanc, sa ii intelegi cu adevarat pe ceilalti si sa ajungi sa-i cunosti pe de-a intregul.

Dezvoltarea partenerilor

Trebuie sa ii provoci pe cei din jur pentru a se dezvolta. Nu iti poti construi o masa musculara daca nu lucrezi la sala, daca nu alergi mai mult si daca nu ridici mai multe greutati.

In mod asemenator, si oamenii trebuie impinsi de la spate pentru a se dezvolta si pentru a le creste valoarea. Ca lider, tine de datoria ta sa joci acest rol. Nu esti responsabil doar pentru succesul echipei tale, insa esti responsabil pentru fiecare individ ce face parte din echipa, in parte.

Nu incerca sa faci un exemplu pentru altii prin faptul ca il invinuesti pe unul anume. Este foarte umilitor pentru acea persoana si vei pierde si respectul colegilor tai de echipa. Critica in privat si lauda in public.

Condu prin exemplu personal

A conduce pe altii prin exemplu personal negativ si a le oferi un model gresit nu-i va duce pe oamenii din subordinea ta decat la aceleasi lucruri, adica la esec. Daca vrei ca oamenii sa nu dea mesaje in timpul sedintelor sau sa ajunga la timp la munca, atunci si tu ar trebui sa urmezi aceste reguli.

One comment

  1. Dumitru Maxi

    Foarte putini ajung cu adevarat sa fie lideri respectati de toata lumea si sa aiba succes in acelasi timp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *