drone

Dronele si stiinta

droneDeci, imediat dupa anumite dezastre naturale, autoritatile trebuie sa execute evaluarile pagubelor, astfel incat sa stie cat de multe persoane sunt afectate de asta si cat de extins este haosul. Dronele sunt o metoda ieftina si eficienta de a aduna informatii de genul din aceste zone afectate. Proiectate cu stul, camere infrarsorii si video, dronele sunt la fel de efective pentru misiunile de cautare si salvare. Scestea pot zbura departe si in zone largi, urmand un anumit tipar exact de cautare pentru amlocaliza oamenii care lipsesc.

Acestea pot ajuta in primul rand autoritatile ca politia sau pompierii legat de unde exista victime sau care sunt zonele in care s-au retras oamenii din calea urgiei. Dronele pot localiza supravietuitorii sau chiar asculta sunetele pe care le fac acestia, si chiar indrepta atentia catre zonele in care se afla cadavre omenesti.

Chiar daca strazile sunt pline de gunoaie si de tot felul de lucruri spulberate, aparaturile inteligente se pot ridica de indata in aer si pot trimite informatii si imagini concludente si clare ale ceea ce se intampla jos intr-un anumit loc. Acest tip de abilitate poate face diferenta intre viata si moarte pentru un anumit numar de persoane care au nevoie de ajutor.

Dronele mai sunt folosite si in cadrul supravegherii padurilor. Focurile naturale din padurile salbatice prezinta un risc major pentru oameni si pentru orase, mai ales in zonele de vest ale Statelor Unite. Administratorii de paduri folosesc turnuri de observatie si elicoptere pentru a localiza noile flacari si pentru a le urmari pe cele deja active, insa aceste lucruri consuma din timp, sunt scumpe si necesita sarcini epuizante de pus in practica.

In schimb, lansarea unei drone pentru a mentine un ochi atent peste paduri, face din aceste sarcini o treaba mult mai simpla si mai raoida, dar si mai ieftina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *