Discutiile cu si despre bani

Fiecare zi este o noua provocare cand trebuie sa faci in asa fel incat banii sa  nu fie o problema. Mai rau este cand acest lucru ajunge sa fie motivul de cearta dintre doi. Asa apar mai mult discutiile ce continua inevitabil insa cu toate acestea a fi deschis si nu numai te ajuta sa  treci peste.

Problema banilor se rasfrange asupra voastra in varii feluri si ceea ce poti sa faci tine de:

  1. Ascunderea datoriilor. Este poate modalitatea prin care multi incearca sa evite anumite discutii cu partenerul. Asadar, mai bine ca totul sa se stie si sa se vada concret pana cand sa nu iasa cu cearta. Pana la urma nejsutificarea unor bani tine de o suparare pe care oricine la randul nostru ar simti-o.
  2. Gestionarea banilor. Este destul de usor sa ajungi in punctul in care gestionarea banilor sa iti dea peste cap bugetul pe care il aveai. Ideal este sa te organizezi si prin liste, sa faic in asa fel incat sa tii cont de o limita. Si cand mergi la cumparaturi spre exemplu mai bine tii cont de ceea ce ai nevoie si nu de o decizie de moment.
  3. Fara cumparaturo pe ascuns. Din nou, o idee proasta doar daca nu este vorba de un cont de economii de care efectv uiti, acei bani pentru zile negre. De altfel cand doi colaboreaza totul iese mai bine.
  4. Banii personali. Pana la urma fiecare munceste pentru sine intr-o oarecare masura asadar este important ca fiecare sa aiba si un buget propriu.

Jugul banilor este destul de usor sa te prinda. Desi nu ar trebui sa aiba putere asupra ta ajungi sa cazi in patima lor. Puterea financiara este data insa si de o buan gestionare nu numai de ideea in sine de a avea bani.

Leave a Reply

Your email address will not be published.