Diferentele intre vopsele si ce sa alegi

Sunt multi cei care isi doresc un suflu nou pentru casa lor sau pentru zona de locuit. Isi doresc o mica schimbare, ceea ce face sa isi doreasca sa aleaga o vopsea pentru a indeplini misiunea. Doar ca nu este atat de usor pe cat pare.

Vopsea de interior

Aici ai o arie larga de optiuni, de la tencuiala decorativa de cuart si pana la vopselele antimucegai, cea speciala pentru bai si bucatarii sau cea lavabila, destul de populara in zilele noastre pentru ca se curata usor. Specialistii spun ca trebuie sa tinem cont de faptul ca scopul unei incaperi este si acel aspect care determina ce tip de vopsea se va alege. Asta pentru ca o zona de bucatarie sau de baie acolo unde umezeala este mereu prezenta impune alte caracteristici ale vopselei fata de cea folosita in alte incaperi.

Vopsea de exterior

Nici la acest capitol nu este ocolit de dileme. In primul rand se tine cont de faptul ca o vopsea de exterior trebuie sa fie speciala in acest sens. Nu alege la intamplare, mai cu seama pentru ca vei realiza ca nu rezista. Se tine cont de conditiile climatice, pentru ca peretii exteriori sunt direct expusi unor diverse intemperii. In aceeasi lista de pretentii si cereri se numara si nevoia de a alege un tip de vopsea care sa nu se murdareasca foarte usor sau care sa protejeze suprafata de nivelul de umezeala.

Culoarea vopselelor

Nu in ultimul timp se tine cont si de culoarea vopselelor. Acestea au nevoie de o selectie pentru a deservi ca atare, bifand misiunea de amenajare a unui spatiu. Multi merg pe idei clasice din ideea de a nu da gres. Poti in egala masura sa tii cont de combinatii indraznete care sa te faca sa te simti mai energic in propria casa.

Verdele este o alegere reusita de vreme ce ofera senzatia de calm. Ba chiar se recomanda chiar si pentru relaxare ochilor sa privim spre obiecte verzi daca se poate. In orice varianta l-ai alege fii sigur ca este potrivit.

Alte nuante vii precum rosul sau albastrul sunt de regula alegeri pentru camera copilului. Cu toate acestea o astfel de combinatie poate fi o alegere si pentru alte incaperi. Nici portocaliul nu este mai prejos intr-o astfel de varianta de culori. Secretul este sa alegi o culoare care predomina si sa completezi cu usoare spatii colorate de contrast, cu elemente de decor de o alta culoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *