Dependenta de mobil si cum scapi de ea

Suntem prea mult on, prea mult conectati, prea mult si prea mult. Ceea ce ne dorim cu adevarat este sa ne traim viata doar ca nu ne dam seama cum pierdem vremea stand cu ochii in ecrane de orice fel, de la cele ale telefoanelor mobile pana la cele ale televizoarelor si asa mai departe. Poate ca nu este cazul sa spunem ca suntem dependenti de telefon insa cert este ca avem nevoie de un soi de educatie din acest punct de vedere.

Nu da detalii despre intimitatea ta. Trebuie sa iti stabilesti o limita, sa fii cel care spune stop pana cand nu iti dai seama de faptul ca orice persoana iti stie pana si planurile de viitor. Mai cu seama ca stie tot despre tine desi nu ati interactionat candva.

Inchide-l daca nu ai nevoie de el in acest moment. Stiai ca pierzi foarte mult semnal si baterie cand telefonul tau este in cautare de retea sa se conecteze? Alege sa il tii inchis pentru perioade scurte de timp. Te gandesti ca in trecut nu aveam telefoane mobile si totusi reuseam sa ne descurcam cu relatiile intre oameni?

Un astfel de dispozitiv nu este atat de important pe cat ai crede. De fapt este o chestiune personala in ce masura se pare ca oferim un grad de importanta unui anume lucru. Si telefonul mobil clar se numara printre cele care au prioritate in viata noastra.

Un telefon mobil te ajuta, te conecteaza in acele momente in care chiar ai nevoie, este solutia de urgenta pana la urma insa trebuie sa limitezi importanta acestuia. Tu esti cel care trebuie sa impuna o anumita limita asa ca prefera sa nu acorzi un titlu onorofic unui astfel de lucru.

Pana cand sa ajungi la o dependenta in acest caz poate ca mai este insa trebuie si sa fim constienti de anumite lucruri.

One comment

  1. Marius

    Cand vad ca atunci cand merg cu prietenii pe udneva, majoritatea stau pe telefon, ma ia durerea de cap..:((

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *