Dependent de internet- cum te recunosti

Dependenta de internet este fara doar si poate o problema a lumii  moderne cand mai toata lumea isi cauta raspunsuri pe internet. Este mai simplu si mai la indemana si tocmai de aceea devine alegerea numarul unu. Insa la fel de usor este sa te lasi pacalit de aspectele favorizante si sa ai parte de  o dependenta ce in timp o recunosti ca si o boala.

Cu un caz similar cu al tau sau nu dependenta de internet te face de cele mai multe ori sa actionezi ciudat si ar putea fi vorba de:

  1. Dureri de cap, dureri de spate si alte dureri asociate cu o viata nesantoasa cand a sta in fata calculatorului este ceea ce te tine departe de posibilitatea de a oferi corpului cele necesare.
  2. Impactul negativ. Cand te trezesti si primul lucru pe care il doresti sa il faci este sa intri pe internet este clar ca nici odihna nu este cea care te avantajeaza caci internetul iti pune capac.
  3. Teama de ceea ce faci te indeamna sa te ascunzi de cei din jur. Ca si cand ai sti ca faci ceva gresit, ca si cand ai dori sa te feresti de altii care oricum te critica iti tii preferinta de a sta online departe de ochi curiosi.
  4. Schimbari de greutate, probleme de tensiune si nu numai. Sunt deja semne atipice care iti demonstreaza ca ai parte de un program total schimbat de cand dependenta de internet te tine ore intregi in fata unui monitor. De cele mai multe ori viata sedentara isi spune cuvantul.
  5. Insa pe departe iti dai seama de dependenta ta cand entuziasmul de a fi in fata monitorului este ceea ce te incurajeaza sa stai din ce in ce mai multe ore online.

Semnele de dependenta ar trebui sa fie un semnal de alarma!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *