badeaimplant.ro

De ce sunt implanturile dentare scumpe?

Una dintre cele mai des puse întrebări când vine vorba despre implanturi dentare este: de ce costă atât de mult? Adevărul e că această întrebare este greșită. Mai ales în țara noastră, implanturile dentare nu sunt scumpe! Ele sunt scumpe doar în comparație cu alte tipuri de rezolvări ale problemelor dentare de acest fel.

Dar până la urmă, investiția într-un astfel de implant ce îți oferă? Rezultatul este un zâmbet frumos, sănătos și perfect funcțional, fapt ce face ca prețul să fie justificat. Pentru a înțelege costurile pe care le suporți pentru o astfel de procedură, trebuie mai întâi să înțelegi ce se ascunde în spatele acelui nou dinte și de ce trebuie răsplătită munca medicului implantolog și a întregii echipe.

Care este procesul de la început până la dintele final?

Implantul dentar nu este un simplu instrument care te va ajuta să mesteci. El este realizat cu grijă și se depune un efort mare până la obținerea acestui înlocuitor. Materialele și tehnologia folosite pentru a-l realiza sunt de înaltă calitate și costă foarte mult datorită timpului, energiei, atenției și proceselor de modelare a fiecărei piese în parte. Dacă ești interesat de preturi implant dentar Cluj, poți căuta pe internet ca să îți faci o idee de început.

În primul rând, un șurub din titan este introdus în osul maxilarului pentru fixarea coroanei. Dintre toate materialele, titanul este unul dintre cele ieftine și ușor de procurat. Scump este să îl rafinezi și modelezi sub forma unui șurub. Mai departe, coroana ceramică trebuie să preia forma dinților tăi. Până la urmă, fiecare om e diferit, astfel încât și dinții sunt diferiți. Nu există două coroane identice. Din acest motiv, coroana ta va fi modelată după mărimea golului care trebuie ocupat și imaginea dinților adiacenți lui. Astfel că, în final, după ce implantul este finalizat, dantura ta va forma un întreg ce lucrează bine și estetic împreună.

Din cauza diferenței dintre coroane, acestea nu pot fi produse în masă. Fiecare coroană aparține unui pacient anume. Și deși materialul din care este realizată această coroană nu este scump, când te gândești la întregul proces, de la modelarea 3D a viitorului tău dinte și până la finisarea lui pentru obținerea celor mai bune rezultate, investiția merită.

Apoi, intervine echipa care ajută la remodelarea zâmbetului tău. Dincolo de producerea implantului dentar propriu-zis, urmează introducerea acestuia în maxilarul tău, făcându-l să funcționeze corespunzător în timp. O astfel de procedură necesită mult timp și atenție. Odontologul tău trebuie să se asigure că nu va crea daune maxilarului ori nervilor din gingie la introducerea șurubului de titan. După, intervine atenția pe care tu o oferi pentru a păstra zona operată curată și neatinsă. În felul acesta împiedici dezvoltarea infecțiilor.

Prin urmare, deși implantul în sine nu este scump, manufactura este. Iar rezultatul obținut este longeviv, eficient și de înaltă calitate – mai ales comparativ cu celelalte variante. Un implant dentar necesită mult timp de vindecare și după o îngrijire ușoară, asemănătoare cu cea a dinților tăi naturali.

Leave a Reply

Your email address will not be published.