piele

Curiozitatile despre pielea umana si testul cunoasterii

Sunt inca numeroase aspecte pe care nu le stim si pe care le descoperim cu uimire. Din aceeasi categorie se numara si ceea ce tine de pielea umana. Epiderma caci asa se numeste partea sa de suprafata este cea care are numeroase aspecte care o definesc. Despre asta si nu numai descopera ceea ce ar putea sa iti fie testul cunoasterii:

  1. Fiecare persoana in parte are in medie aproximativ 2 metri patrati de piele de o cantitate de 4 kg.
  2. Pielea este impermeabila si asta se datoreaza straturilor sale din care se compune, de la colesterol la grasimi si ceramide.
  3. Pentru ca este foarte expusa, actionand ca un strat de protectie practic pentru coprul uman pielea are nevoie de ingrijire si de hidratare pentru a suporta expunerea la diversi factori.
  4. Pielea are nevoie si de o curatare profunda astfel ca apelam la exfoliere. In urma unui astfel de proces se pare ca pielea are nevoie de 27 de zile pentru a se regenera. Stimuland procesul ai putea scurta acest drum, iar masajele sunt fara doar si poate cele care te ajuta in acest sens, stimuland totodata si circulatia sanguina.
  5. Se crede ca acea parte inestetica de pungi sub ochi cand se umfla practic sau chiar si liniile negre denumite cearcane se pot rezolva cel putin pentru moment prin aplicarea de gheata sau in orice caz cand se recurge la ceva foarte rece. Ce nu stie prea multa lume este ca pielea din jurul ochilor si de sub ochi este foarte fragila astfel ca delicatetea sa este cea care ar putea la un moment dat sa provoace ruperea unor capilare.

Chiar si cand avem grija de pielea noastra nu trebuie sa ne surprinda prezenta unor bacterii caci per general vorbind se pare ca pielea depoziteaza de pana la 1000 de bacterii de diferite tipuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *