consumatorul de cafea

Curatarea hotelor de restaurant cu ajutor profesionist

In cadrul unui restaurant, hotele sunt cele mai importante atunci cand vine vorba de un spatiu unde se gateste intens. Curatarea hotelor din restaurante este un proces destul de dificil, pentru ca nu se curata doar hota, ci si componentele din intreg sistemul acesteia.

Care sunt piesele care trebuie sa fie curatate la o hota?

Atunci cand vine vorba de operatiunea de curatarea hotei va trebui sa se ia masuri asupra tuturor pieselor, cum ar fi:

  • curatarea tubulaturii
  • curatarea filtrelor de aluminiu
  • curatarea ventilatorului

Pentru toate acestea, insa, trebuie sa apelati intotdeauna la ajutorul unor profesionisti. Din fericire exista numeroase firme de curatare hote, care ofera servicii complete si pot curata hotele la cele mai inalte standarde europene.

 

De ce sa apelezi la ajutorul unui specialist pentru curatarea hotelor din restaurante?

In primul rand, experienta care isi va spune cuvantul in procesul de curatare. Un alt motiv este cel de igiena, in interiorul hotelor se aduna grasimi care atrag bacterii si insecte. Al treilea motiv ar fi, faptul ca o echipa de specialisti va reusi sa curete hotele intr-un timp record, fara a incurca prea mult activitatea care se desfasoara in bucataria respectiva. Curatand hota periodic, aceasta va functiona la capacitate maxima si va veti deservi de ea mult mai mult timp.

 

Grasimea necuratata nu doar ca este un adevarat focar de infectii, dar in acelasi timp este si extrem de inflamabila. In plus, aceasta nu poate fi observata cu ochiul liber, deoarece grasimile se depun in interiorul hotei, pe filtre, tubulatura si pe ventilatorul hotei. Aceasta grasime se poate topi si se poate aprinde chiar si de la cea mai mica scanteie. Au existat anumite cazuri in care, necuratarea hotelor a dus la incendii devastatoare sau si mai rau de atat, explozii catastrofale.

Un alt risc este acela de scurgere a grasimilor in alimentele care se prepara pe aragaz. Acest lucru poate duce la imbolnavirea persoanelor care consuma din mancarea infestata cu grasimea contaminata.

 

Care este cea mai importanta piesa a unei hote?

Hota are mai multe piese importanta, dar exista o piesa fara de care evacuarea fumului si a vaporilor produsi in timpul gatirii, nu ar fi deloc posibila. Aceasta piesa este ventilatorul hotei. Ventilatorul este motorul hotei, sau inima hotei.

 

Este obligatorie curatarea hotelor?

In ceea ce priveste institutiile din alimentatia publica, curatarea hotelor este obligatorie prin lege. Hotele trebuie sa fie curatate la intervale foarte bine stabilite de timp, iar operatiunea trebuie sa fie realizata de operatori acreditati.

In mod normal, hotele trebuie sa fie curatate de doua ori pe an, dar aceasta perioada variaza. Pentru anumite locatii, curatarea se va face o data la trei luni, o data pe luna, sau chiar o data la doua saptamani.

Leave a Reply

Your email address will not be published.