Tinerii, din ziua de astazi nu se mai distreaza asa cum se distrau. Avand in vedere, ca locurile de munca sunt din ce in ce mai putine iar resursele financiare scad pe zi ce trece, este foarte greu sa reusesti sa ai suficienti bani pentru a te distra asa cum dorim. Dupa cum stim, “distractia, costa!” iar tinerii nu reusesc sa isi plateasca cheltuielile, apoi sa se distreze.
Distractia tinerilor consta in primul rand in fata calculatorului. Ei bine, calculatorul si retelele de socializare incep din ce in ce mai mult sa isi puna amprenta asupra societatii. Tinerii aleg sa isi petreaca timpul liber in fata calculatorului in favoarea unei plimbari intr-un parc.
Am putea imparti tinerii in doua categorii. O categorie cu varste cuprinse intre 18 si 25 de ani si o alta categorie cu varste cuprinse intre 26-30 de ani.
Tinerii din prima categorie, cea de 18-25 de ani, aleg sa cheltuiasca banii pe lucruri nefolositoare. Ei nu apreciaza valoarea lor, deoarece in cea mai mare parte, nu ei sunt cei care isi procura sursa financiara si banii de buzunar. In aceasta categorie se inscriu si tinerii care pana la 25 de ani au deja o familie, lucreaza 8 ore pe zi si au un salariu fix. In acest caz, responsabilitatile sunt altele si sunt mult mai echilibrati decat tinerii care se gandesc doar la distractie. Tinerii din aceasta categorie de varsta se organizeaza in grupuri mari si se distreaza de asemenea.
In cazul tinerilor din a doua categorie, cu varste cuprine intre 26-30 de ani tipul distractiei este altul. Aceasta este, de fapt, motivul care face diferenta intre cele doua categorii de varste. Tinerii din aceasta categorie de varsta se organizeaza in grupuri mici iar prietenii sunt selectati cu o mai mare precizie. Ei au responsabilitati mai mari deoarece la aceasta varsta au deja o familie si un loc de munca stabil. Calatoriile, vacantele, excursiile sunt programate in detaliu si foarte bine organizate.