Cum sa-ti muti site-ul WordPress pe un alt server fara downtime -2

Am inceput pe un alt site o discutie interesanta despre cum poti sa iti muti site-ul WordPress pe un alt host, fara downtime. Continuam acel articol aici. Pentru cei care doresc sa citeasca articolul, poate fi gasit pe acest site.

Urmatoare optiune, dupa ce le-ati urmat pe cele din articolul din link, este sa alegeti o lecatie in care sa depozitati backup-ul. BackupBuddy suporta backup-uri locale, BackupBuddy Stash, FTP, Amazon S3, Rackspace, Dropbox sau Email.

Ultima optiune din setari este cat de des doresti realizarea de backup pentru site-ul tau. Alege o optiune care ti se potriveste si da click pe Save Settings.

Acum, BackupBuddy va incepe crearea primului tau backup. Odata terminat, poti da click pe butonul de Download Your Backup sa poti da click pe butonul de Send pentru a-l trimite la locatia anterior aleasa in setari.

Pentru utilizatorii care au deja plugin-ul BackupBuddy preinstalat, trebuie doar sa creati un backup complet pentru site-ul vostru.

Pasul 3: Migreaza site-ul

Pentru a migra site-ul, ai nevoie de o copie a importbuddy.php si ultimul update complet al site-ului intr-un fisier .zip. Pentru a descarca ambele fisiere, trebuie sa mergi la BackupBuddy, Restore/Migrate. Da click pe butonul Download importbuddy.php pentru a descarca fisierul importbuddy.php.

Download importbuddy

Daca inca nu ai descarcat ultimul backup al bazei de date, atunci fa scrool in jos pana la sectiunea migrate si vei vedea ultima baza de data. Tine click-ul pe ea si vei vedea un buton de download pe care trebuie sa dai click.

Download your backup zip file

Odata ce ai descarcat ambele fisiere, urmatorul pas este sa le incarci pe noul host web. Conecteaza-te la noul host, folosindu-te de FTP.

Nota: In FTP URL, va trebui sa introduci adresa IP al noului host in loc de domeniul tau. Asta este pentru a te asigura ca aceste fisiere merg la noul host si nu la vechiul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *