www.demax.ro

Cum sa iti alegi masina de spalat – la ce sa fii atent?

Aruncand o privire prin propria noastra casa putem face o lista destul de mare cu electrocasnice fara de care viata ar fi mult mai dificila. Indiferent ca vorbim despre frigider, masina de spalat rufe, aspirator, televizor sau cuptor, fiecare dintre acestea au scopul de a maximiza performanta si de a ne usura munca.

Din randul acestora probabil cel mai important este masina de spalat rufe, nu-i asa? Ne dorim mereu sa avem parte de haine curate, pastrate la fel ca atunci cand au fost cumparate si sa ne simtim mereu proaspeti.

Ei bine, se pare ca a trecut de mult perioada in care rufele se spalau la mana, fiind totodata momente de care nimeni nu prea mai vrea sa-si aduca aminte, fiind obositoare, fiind nevoie sa se aloce foarte mult timp si mai adaugam faptul ca nici nu erau rezultate deosebite? E foarte clar faptul ca o masina de spalat rufele a revolutionat stilul nostru de viata si ne-a venit puternic in ajutor.

Prezentul arata excelent din punct de vedere al tehnologiilor care sunt pe piata si care sunt implementate de altfel chiar si in randul acestor masini de spalat rufe. Cu toate acestea, tocmai faptul ca exista o diversitate atat de mare poate fi o piedica in procesul de achizitionare.

Mai peste tot vedem tot felul de oferte, care mai de care mai atractive, ce prezinta tot felul de beneficii, insa sunt toate acestea potrivite pentru propriile nevoi? Haideti sa vedem cam ce aspecte trebuie sa avem in vedere daca ne dorim sa luam decizia potrivita.

Consumul de energie

In primul si in primul rand trebuie sa avem in vedere faptul ca o masina de spalat rufe, la fel ca orice alt electrocasnic, prezinta un consum de curent, iar din cauza acestui lucru trebuie sa se urmareasca si eficienta sa.

Pentru a usura aceasta alegere exista o clasificare, asa zisa clasa de eficienta energetica, in care fiecare aparat primeste o anumita nota. Ei bine, pentru ca sa te poti bucura de un maxim de eficienta din pacest punct de vedere e important sa optezi pentru produsele care sunt etichetate ca facand parte din clasa A+++.

Spatiul de incarcare

Indiferent ca este vorba despre o masina de spalat rufe cu incarcare verticala sau orizontala, cel mai important detaliu este cel ce tine de capacitate. E important ca intr-o singura spalare sa incapa o cantitate cat mai mare de haine murdare, astfel incat sa nu trebuiasca sa imparti in mai multe sesiuni aceasta activitate.

De altfel, trebuie sa urmaresti ca acele haine sa se aseze si sa incape in spatiul respectiv fara a sta foarte ingramadite, fiindca doar asa vor putea fi curatate pe deplin.

Eficienta

Toti ne dorim sa purtam haine frumoase, cu o culoare si tesatura ce s-a pastrat excelent de-a lungul timpului, chiar si dupa mai multe spalari, corect? Pentru ca acest lucru sa se concretizeze e nevoie si de o masina de spalat performanta. Din randul acestora, una pe deplin recomandata este masina de spalat Whirlpool, apartinand unui brand cu istorie puternica in acest domeniu.

Majoritatea masinilor pe care aceasta firma le fabrica prezinta o eficienta deosebita in procesul de centrifugare si stoarcere, utilizeaza detergentul in cele mai bune doze, sunt programe prestabilite de spalare, in care se regleaza temperatura apei si viteza de rotatii pe minut, iar pe langa toate aceste aspecte prezinta si un zgomot redus.

Ca si concluzie, alegerea unei masini de spalat rufe este una importanta, insa care poate fi si simpla daca se tine cont de cele discutate anterior. Cert e ca aceasta e indispensabila vietii noastre de zi cu zi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *