rabdare

Cum sa fii mai rabdator

A avea rabdare este o virtute pe care multi dintre noi nu mai reusesc sa o aiba in ziua de astazi. Totul se petrece in viteza, traim in secolul vitezei, suntem tot timpul stresati, totul se petrece intr-un ritm foarte alert si parca nu mai avem timp de nimic.

Rabdarea este si ea necesara daca vrei sa ai succes in viata. Aceasta trasatura ne invata cum sa luat totul de la zero si sa ne atingem obiectivele, chiar daca procesul poate dura timp mai indelungat. Cei care cunosc importanta rabdarii stiu foarte bine ca este ca o arma care te ajuta sa te lupti cu orice situatie iti iese in cale. In mod similar, orice decizie luata cu rabdare este considerata o decizie buna. A invata sa fii mai rabdator poate fi dificil, insa nu imposibil, daca intr-adevar asta se doreste.

Rabdarea in relatii

Cu totii stim sau am auzit despre cat de important este sa asculti intr-o relatie. Asculta problemele partenerului, bucuriile sale si toate detaliile minore legate de el sau ea. Pentru aceasta este nevoie de multa rabdare si autocontrol. Va trebui acordata o importanta deosebita nevoilor sale, va trebui sa iti faci timp oricand este nevoie, sa tii minte ceea ce este important si sa nu devii dintr-o data impulsiv si nerabdator daca vezi ca strategia nu functioneaza din prima.

Rabdarea cu copiii

Desi multi parinti nu recunosc asta, uneori nu prea au rabdare cu cei mici. Trebuie tinut minte ca ei sunt in crestere, pun o gramada de intrebari, sunt curiosi, imita tot ceea ce vad si au tot timpul nevoie de indrumare, intrucat nu au o experienta de viata precum adultii care stiu ce e bine si ce e rau.

Rabdarea in relatiile cu alte persoane

Lumea este plina de diverse tipuri de oameni, si printre acestia se numara de cele mai multe ori si cei care te enerveaza si iti fac viata un chin. Uneori nu poti face nimic in privinta asta, pentru ca vin sub forma rudelor, prietenilor, socrilor sau vecinilor, prin urmare va trebui sa ai rabdare si cu ei, pentru ca altfel bunele relatii se vor strica.

Foarte important de tinut minte: pana si rabdarea vine cu timpul. Dupa cativa ani de reflectie oricine va realiza ca rabdarea este o arma suprema, ce face frustrarile sa dispara, calmeaza furia si aduce pace si relaxare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *