Cum sa adaugi Google Maps la WordPress

Pe site-urile wordpress poate fi adaugat tot felul de continut. Puteti astfel sa adaugati pe site-ul vostru (wordpress) fisiere audio, filmulete, Pdf-uri, fisiere xcells. Adaugarea de continut din surse externe  creste dinamicul site-ului sic reaza continut de calitate si in acelasi timp interactiv pentru vizitatorii tai. In acest articol, urmarim impreuna o metoda prin care Google Maps poate fi adaugat cu usurinta in WordPress.

Cum adaugi manual Google Maps in site-ul tau wordpress

Pentru a adauga manual Google Maps pe site-ul tau, trebuie sa mergi la site-ul oficial Google Maps si sa tastezi adresa pe care vrei sa o afiseze harta. Imediat ce ai gasit locatia, da click pe butonul cu link din partea dreapta. Acest link iti va pune la dispozitie un cod embed. De aici ai doua optiuni: poti copia direct codul iframe sau pot da click pe “Customize and preview embedded map” pentru a customiza si mai mult modul in care ma arata harta generata.

Urmatorul pas este sa mergi pe site-ul tau si sa copii codul embed obtinut intr-u articol, o pagina pentru a vedea harta live de la Google Maps, in actiune.

Mai exista o metoda de a adauga Google Maps pe site si anume folosind un plugin special. Prima metoda este buna doar daca vrei sa introduci o harta de la Google Maps intr-o singura locatie. Totusi, daca site-ul tau se bazeaza mult pe harti, ai nevoie de altceva. Ai nevoie de un plugin care sa afiseze harti pe mai multe pagini.

Pentru asta trebuie sa instalezi si sa activezi plugin-ul MapPress Easy Google Maps. Editeaza un post sau o pagina unde vrei sa adaugi o harta. Scrooleaza pana la sectiunea MapPress si da click pe butonul New Map.

Vei deschide editorul MapPress unde poti sa introduci adresa sau poti da click pe My Location pentru a permite plugin-ului sa-ti detecteze automat locatia. Odata ce ai facut toate setarile click pe save si mai apoi pe insert.

Leave a Reply

Your email address will not be published.