drona

Cum prinzi o drona?

Care este cea mai buna cale de a prinde o drona? Ei bine, specialistii japonezi au reusit sa gaseasca o modalitate care ar putea prinde o drona, astfel incat sa combata crimele de la nivel national. Politia din Tokyo a adoptat deja doua drone ale natiunii, astfel incat sa creasca gradul de securitate din tara, lucru care va fi implementat de la inceputul anului viitor. Metropolitan Police Departament – MPD- va primi o flota de drone de securitate, care vor avea telul de a localiza si de a captura dronele negative care vor zbura aproape de functionarii publlici.

Masuri Tokyo

O astfel de masura a luat nastere in urma unui eveniment ce a avut loc in luna aprilie, cand o drona care transporta mici urme de material radioactiv a aterizat pe acoperisul biroului prim-ministrului, in semn de protest impotriva planurilor nucleare energetice ale guvernului.

Echipa de politia din Tokyo a fost chemata la fata locului pentru a analiza drona cu patru elice, cu o dimensiune de 50 de centimetri. Dispozitivul era echipat cu o camera video de mici dimensiuni, dar si cu o sticla mica din plastic care continea urme de material radioactiv, potrivit presei japoneze. Barbatul care a manevrat drona a fost arestat sub suspiciunea de obstructie fortata, dar si din cauza ca a interferat cu operatiunile biroului prim-ministrului.

Astfel, echipa de drone de securitate care va face parte din echipamentul MPD, va patrula cladiri importante din punct de vedere guvernamental, cautand drone care arata suspicios. Daca se detecteaza un astfel de gadget, ofiterul care manevreaza drona politist va cere celuilalt operator sa se identifice, iar daca refuza sa se conformeze, ofiterul va prinde drona cu o plasa. De asemenea, aceste drone ale echipajului de politie vor avea abilitatea de prinde celelalte drone suspicioase si de a le aduce la sol, pentru a fi analizate de catre experti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.