coaja portocala

Cum poti fi inventiv cu lucruri simple

Cei care sunt obisnuiti sa se foloseasca de toate lucrurile din jurul lor stiu ca orice ar putea fi o sursa buna pentru a imbunatati un aspect sau poate a usura munca. Descopera cum poti fi inventiv cu resturi de la anumite alimente.

  1. Cojile de la oua se pot transforma in sursa de calciu pe care sa o folosesti atat cand vine vorba de alimentatia pasarilor cat si cand vine vorba de fertilizarea pamantului acolo unde ai plante de ingrijit.
  2. Coaja de mar se poate folosi dupa ce se usuca si este un ingredient delicios pentru ceai sau poate chiar sa devina ingredientul natural cu care sa cureti vasele din inox.
  3. Cand vine vorba de ananas aici te-ai putea imbogati cu o planta decorativa. Da, poti creste ananas la tine acasa chiar daca nu iti va iesi fructul in sine. Nu trebuie decat sa pastrezi partea superioara a acestuia sub forma sa de frunze, sa o lasi in apa pentru a prinde radacina si ulterior sa o plantezi.
  4. Zatul de cafea poate fi solutia naturala pentru a curata tenul, pentru a reda stralucire parului si nu in cele din urma folosit ca si exfoliant ce rezolva anumite probleme legate de piele. In orice caz nu ar trebui sa il arunci caci nu te costa nimic sa il folosesti in scopuri utile, ci doar putina rabdare.
  5. Daca vei analiza modul in care gatesc marii bucatari iti vei da seama ca usturoiul  se poate folosi in intregime in mancare, fiind cel care ofera si o aroma aparte cu tot cu coaja. Si ceapa se poate folosi in acelasi mod sau chiar si separat cojile adaugate in supe.
  6. Nici coaja de pepene nu este de aruncat. Aceasta poate trata acneea, partea sa mai moale acea zona alba se poate mura si se poate consuma. Este un deliciu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *