Camera in nisip

Cum poate nisipul sa-ti strice camera

Nisipul poate cauza probleme interne si externe chiar si celor mai bine construite camere, facandu-le inutilizabile. Natura mica si abraziva a particulelor de nisip inseamna ca de cele mai multe ori nu observi ca ti-a intrat nisip in camera decat atunci cand este prea tarziu. Invatarea unor practici comune in momentul in care mergi cu camera undeva unde este nisip te va asigura ca aceasta va supravietui.

Probleme interne

Principalul risc este atunci cand particule mici isi gasesc drumul in interiorul camerei. Camerele sunt dispozitive complexe si au foarte multe parti mici care se misca, alaturi de circuit si de stocare. Doar cateva particule de nisip pot opri butoanele din a functiona corect. Mai mult, particulele de nisip pot duce la pierderi ale memoriei camerei.

Probleme externe

Nisipul poate cauza probleme si la exteriorul camerei. Desi mici, particulele de nisip sunt abrazive, in special daca sunt aduse de o briza. Iti pot zgaria camera si iti pot produce stricaciuni asupra componentelor externe delicate cum ar fi lentilele. Fii atent in special cand esti aproape de mare pentru ca nisipul de langa coasta este adesea amestecat cu sare. Sarea poate cauza stricaciuni chiar mai mari decat nisipul pentru ca poate duce la coroziunea partilor de metal ale camerei.

Accesoriile 

Nisipul poate fi la fel de periculos si pentru accesorii cum ar fi lentilele. In particular, schimbarea lentilelor in regiuni nisipoase pot cauza si mai multe probleme. Nisipul poate ramane si in interiorul lentilelor cu tuburi care se misca pentru zoom.

Prevenirea stricaciunilor

Singurul mod sigur in care iti poti proteja camera este sa nu o folosesti in regiuni nisipoase. Daca asta nu e deloc o optiune, pune camera in ceva de plastic. Curata camera atent dupa folosire si dupa ce a fost expusa la nisip.

Leave a Reply

Your email address will not be published.