www.megaspore.ro

Cum îți poți reface flora intestinală?

Problemele legate de flora intestinală apar, în general, după o perioadă în care ai urmat un tratament cu antibiotice. Acestea atacă toate bacteriile din organismul tău, indiferent dacă sunt benefice sau nu. Drept urmare, și bacteriile bune din sistemul digestiv sunt eliminate. Din aceste motive se realizează un dezechilibru al tractului digestiv. Acesta se manifestă neplăcut prin senzație de balonare, dureri de burtă și altele asemenea.

Flora intestinală are un rol important în digestie și în rezistența sistemului imunitar prin sustragerea din alimente a substanțelor hrănitoare și a vitaminelor. Din acest motiv, trebuie să ne asigurăm că este perfect funcțională.

Odată ce flora este afectată, trebuie să te asiguri că o ajuți să își revină consumând produse bogate în probiotice – bacterii benefice ale tractului digestiv.

Ce poți face?

În rândurile de mai jos îți propun niște modalități prin care poți ajuta microorganismele din floră să se dezvolte. Tot ce trebuie să faci este să le hrănești corespunzător.

  • Ia probiotice

Îți poți reface flora intestinala urmând un tratament pe bază de probiotice. Acestea ajută la dezvoltarea bacteriilor benefice din sistemul tău digestiv. Suplimentele se găsesc în farmacii sub formă de prafuri sau siropuri.

Trebuie să ceri părerea unui specialist înainte de a le consuma, deoarece fiecare corp este diferit. Astfel, deși poate unui prieten i-a făcut bine o firmă anume de probiotice, s-ar putea ca pe tine să nu te ajute.

  • Încearcă mâncare fermentată

Pe lângă suplimentele cu probiotice, alimentele fermentate contin acizi organizi care sunt hrana pentru bacteriile bune (din intestin sau luate sub forma de probiotice). Îți recomand să consumi iaurturi, sana, kefir, lapte bătut sau murături, zer, ceai Kombucha.

  • Mănâncă cât mai multe legume

E greu să dezvolți bacteriile odată ce au fost eliminate din sistem. Însă le poți ajuta hrănindu-le cu alimente bogate în fibre, proteine și grăsimi sănătoase.

Gătește multe legume! Trebuie să te hrănești cu mulți nutrienți, care se găsesc de exemplu în ceapă, usturoi, conopidă, broccoli etc. În felul acesta vei menține în organism echilibrul necesar.

  • Renunță la zahăr

Există bacterii în sistemul nostru digestiv care se dezvoltă hrănindu-se cu zahăr. Aceste organisme pot fi periculoase pentru sănătatea noastră, în special dacă se transformă în ciuperci, deoarece atacă pereții intestinelor. Eliminând sursa lor de energie – zahărul – putem să le eliminăm din organism.

Încearcă să nu mai consumi mâncare procesată. Asemenea zahărului, aceasta hrănește microbii periculoși care pot duce la daunele pereților intestinali.

E greu să îți reglezi flora intestinală odată ce a fost distrusă de antibiotice, însă e necesar. Astfel, corpul tău își va reveni și vei scăpa de disconfortul creat de tulburările intestinale.

Este recomandat să iei probiotice în același timp cu antibioticul. În acest fel, bacteriile benefice din orgranismul tău vor lupta împotriva efectului antibioticului. Astfel, flora intestinală nu va fi dezechilibrată în niciun moment.

Dacă ești interesat de probiotice, accesează link-ul: https://www.megaspore.ro/ și investighează produsele oferite.