somn linistit

Cum iti asiguri un somn linistit

Sa dormi relaxat, linistit si fara probleme este ceea ce ne dorim in fiecare seara dupa o zi de munca. Somnul este esential doar ca din varii motive ajungi sa nu iti implinesti orele de somn. Agitatia, somnul intrerupt fac ca a doua zi sa te trezesti poate mai obosit.

Pentru ca odihna ta sa fie asa cum iti doresti la un nivel satisfacator ti-ai dori sa tii cont si de aspecte precum:

  1. Definitia camerei. Se crede ca orice bec, lumina, led de la gadget-urile din casa ar putea sa iti afecteze calitatea somnului astfel ca in momentul in care decizi sa dormi ar trebui sa ai intuneric total in camera. Mai mult decat atat, se crede ca pozitia biroului din camera sau modul in care lucrezi la el conteaza de asemenea. Cei care lucreaza expusi  la lumina naturala sunt si cei care au sanse sa doarma mai bine si mai mult, in jur de 46 de minute in plus fata de cei care nu au parte de un astfel de obicei.
  2. Nu te inveli pe picioare. In zona talpilor exista vase care elimina si produc caldura astfel ca in timpul somnului ai putea avea parte de o senzatie de caldura care nu iti da pace. Asa ca pentru a evita o astfel de situatie dezveleste picioarele.
  3. Opteaza pentru aromaterapie. Asta ar putea avea diverse forme, de la uleiuri naturale aromate si pana la un parfum anume care te incanta. Chiar daca se spune ca nu este bine sa dormi cu florile in aceeasi camera poti sa parfumezi incaperea pana la orele de somn si sa te bucuri de o stare de relaxare care sa iti induca somnul in cele din urma.
  4. Si ca tot vorbeam de ideea de a induce somnul atunci simplul efect asupra mintii tale te va ajuta de asemenea sa adormi mai repede. Induci somnul prin efectul de placebo asupra caruia trebuie sa te concentrezi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *