Cum determinam copilul sa citeasca

In ziua de astazi copii se distreaza intr-un mod total diferit fata de cum se distrau in urma cu ceva vreme. In urma cu cativa ani, copii se distrau stand afara cu prietenii si jucand tot felul de jocuri fizice sau citind o carte buna. Acestea erau modalitatile prin care un copil reusea sa se distreze si sa petreaca timp de calitate.

In ziua de astazi, copii joaca diferite jocuri pe tableta sau pe smartphone, ei stau ore in sir la televizor sau in fata laptopului pe diferite site-uri de socializare si nici nu se mai gandesc sa mai iese afara sa se joace cu copii de varsta lor ca sa nu mai vorbim despre lecturarea unei carti.

Copii nu considera deloc distractiv sa citeasca o carte sau sa piarda timpul astfel. Pentru ei distractia inseamna cu totul altceva. Foarte multi parinti se confrunta cu problema insistarii pentru lectura iar copii refuza sa faca acest lucru, considerandu-l cu adebarat plictisitor.

Iti este cunoscut acest scenariu? Copilul tau este un elev constiincios, isi pregateste lectiile si obtine rezultate bune la invatatura, dar, cand ii sugerezi sa citeasca o carte, devine refractar, evita sau amana pe cat posibil indeplinirea acestei “corvoade”, preferand, in schimb, televizorul si jocurile pe calculator.

Simti ca te cuprinde disperarea, esti constienta ca in fiecare carte se ascunde un univers aparte si ca, in general, lectura il va desavarsi in multe privinte. Dar el nu manifesta nici un interes! Cum ar trebui sa procedezi?

Trebuie sa faci astfel incat sa ii trezesti aceatsa pasiune inca de cand este foarte fraged si sa o mentii pe tot parcursul copilariei si adolescentei. Apoi, daca ii va palcea cu siguranta nu va mai trebui sa iti impingi copilul de la spate pentru ca el va sti ce are de facut. Asadar, ai grija sa ii sugerezi aceste lucruri de cand este foarte mic daca vrei sa ai un copil constiincios si cu un vocabular dezvoltat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *