maturitate

Cum demonstrezi ca esti o persoana matura

Se pare ca societatea noastra a uitat de anumite valori, iar din acest fapt, multi dintre noi se comporta ca niste persoane imature. Adevarul este ca foarte putini oameni reusesc sa faca diferenta intre oamenii maturi si oamenii batrani. Un om cu adevarat matur este un confident, un om pasionat si iubitor, protector, un om care reuseste sa se descurce in orice situatie, un ascultator bun dar si un prieten adevarat. Oamenii maturi nu se bucura cand altii sunt mai slabi, ci ii ajuta sa se ridice, fiind un adevarat sprijin la nevoie.

 Iata cateva lucruri pe care oamenii maturi nu le fac:

Acestia nu lasa frica sa intervina in obiectivele lor de a atinge fericirea si succesul. Frica, indiferent ca e bazata pe esec sau pe faptul de a fi respins, este un sentiment care ii tine pe multi oameni inapoi. Sa traiesti in frica inseamna sa te opui in fata unor mari oportunitati, iar acest lucru poate avea impact negativ asupra carierei sau in viata personala. Un om matur este constient ca frica este prezenta peste tot, insa stie cum sa ii faca fata. Acesta nu ezita in a se pune in fata unor riscuri si iese tot timpul din zona de confort pentru a se imbunatati pe sine.

Oamenii maturi nu fac lucrurile doar de dragul altora. Ai sa te intalnesti tot timpul cu situatii in care baietii incep sa lucreze doar pentru a impresiona fetele, dar poti intalni si situatii in care unii pornesc pe drumul lor si incearca sa se autoeduce si sa se autodepaseasca, in asa fel incat ceilalti sa il respecte. Un om matur se antreneaza sa fie cat mai sanatos si mai puternic.

Nu se simt nesiguri cu privire la aspectul lor fizic sau la stilul lor. Un astfel de sentiment, de nesiguranta, ii poate face pe multi sa fie condusi de frica, anxietate sau furie, iar aceste lucruri vor avea un impact negativ in viata acestuia. Lumea a evoluat, iar tendintele in moda se schimba continuu. Un om matur este increzator in aspectul pe care il are si nu ii pasa de comentariile celor din jurul sau.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *