vetilatie cu recuperare caldura

Cum alegi sistemul de ventilație cu recuperare de căldură potrivit casei tale. Altecovent te ajută

Orice persoană caută să aibă parte de cât mai mult confort acasă, astfel încât să se simtă cât mai bine, atât el, cât și ceilalți membrii ai familiei. Numai că alături de confort este important și ca mediul în care trăiți să fie cât mai sănătos, lipsit de aer viciat, pe cât de mult posibil. Astfel că un sistem de ventilație cu recuperare de căldură este necesar pentru fiecare casă. Veți descoperi în continuarea acestui articol de ce veți dori și voi un sistem de ventilație de acest gen pentru acasă.

Altecovent este o firmă specializată pe această nișă referitoare la sistemele de ventilație cu recuperator de căldură și detalii despre ei puteți găsi și pe pagina lor oficială, ventilatiecurecuperarecaldura.ro.

Din acest articol vei afla:

  • Cum te ajută un sistem de ventilație
  • Ce tip de sistem este potrivit pentru casa ta
  • Care sunt avantajele care vin la pachet cu montarea unui astfel de sistem
  • Tipuri de sisteme de ventilație dintre care să alegi
  • Cine poate monta astfel de sisteme
  • Cum te poate ajuta echipa Altecovent cu tot ce ai nevoie

Cum te ajută un sistem de ventilație?

Pentru început, trebuie să știi că o casă în care este montat un astfel de sistem de ventilație cu recuperare de căldură are din start o valoare mai mare, oamenii căutând acum astfel de variante pentru că au înțeles cât sunt de utile.

Aerul din mediul exterior este extrem de viciat, din păcate, din cauza tuturor surselor de poluare existente în prezent, din cauza noxelor de la miile de mașini și așa mai departe. Asta în special în zonele urbane. Astfel că, de fiecare dată când deschizi geamul pentru a aerisi casa, nu faci decât să elimini aerul viciat din casă și să îl înlocuiești cu aerul viciat de afară.

În plus, elimini și căldura din interior atunci când deschizi geamul – când este vorba despre sezonul rece – astfel că sistemele de încălzire vor funcționa constant pentru a reîncălzi întreaga casă. Ce înseamnă asta? Facturi lunare mai mari și implicit costuri crescute.

Cum poți evita acest lucru? Cu ajutorul unui recuperator de caldura de la Altecovent, un sistem complet montat în casa ta. În plus, un astfel de sistem filtrează aerul care intră în încăpere, astfel încât să ai parte de aer cât mai curat.

Ce tip de sistem este potrivit pentru casa ta

Când vorbim despre alegerea unui recuperator caldura trebuie să știi că sunt mai multe variante dintre care să alegi, astfel încât să facă față întregului spațiu de care dispui. Poți vedea la Altecovent toate variantele. Mai mult decât atât, este important și când vrei să îl montezi – în etapa de proiect a casei sau într-o casă gata construită.

Aici sunt două variante potrivite pentru fiecare situație în parte. Pentru casele deja construite sunt recomandate sistemele de ventilație cu recuperare descentralizate, pentru că acestea nu necesită spargerea pereților pentru sistemele de tubulatură, deci nu ai parte de un deranj mare.

Dacă îți construiești o casă și aceasta este în etapa de proiect, poți să îți îndrepți atenția spre un sistem centralizat. Asta pentru că poate fi calculat fiecare perimetru pentru a monta prin pereți sistemul de tubulatură necesar, poate fi aleasă camera tehnică și alte aspecte de acest gen. Această a doua variantă este de preferat pentru că este extrem eficientă, fiind proiectată strict în funcție de casa ta.

Care sunt avantajele care vin la pachet cu montarea unui astfel de sistem

Dacă te gândești să montezi un sistem de acest gen trebuie să știi că vei avea parte de numeroase avantaje, alături de cele cu privire la reducerea costurilor lunare. Probabil ai observat că în baie, spre exemplu, este foarte multă umezeală de la aburi, de fiecare dată când faceți baie.

Umezeala creată duce la apariția mucegaiului și a igrasiei, deci la probleme grave de respirație. Ceea ce vrei să eviți, cu siguranță. Astfel că poți avea parte de un aer cât mai curat în casă și poți aerisi optim orice încăpere – în special cele predispuse la un grad mai mare de umezeală – încât să eviți apariția mucegaiului. În plus vei elimina și aerul viciat din cauza produselor de curățenie care afectează sănătatea din cauza compușilor chimici.

Tipuri de sisteme de ventilație dintre care să alegi

Dacă vei accesa site-ul celor de la Altecovent – ventilatiecurecuperarecaldura.ro – vei descoperi mai multe variante de sisteme de ventilație dintre care să alegi, de la diverse branduri. Dintre acestea poate te interesează modele precum:

1.Ventoxx: un sistem Ventoxx Harmony de exemplu este potrivit pentru un apartament cu 2-3 camere pentru că menține un mediu hipoalergenic în casă. Poți menține o temperatură optimă în casă mereu cu ajutorul său. Este ușor de curățat, este silențios, dispune de filtre suplimentare pentru praf astfel încât să nu fie introduse în casă. Are schimbător de căldură ceramic care rezistă timp îndelungat și este de calitate, alături de alte specificații pe care le poți vedea în cadrul paginii.

2.Getair: o altă marcă pe care o poți găsi pe site este Getair care vine cu diverse variante de sisteme de ventilație cu recuperator căldură. Acestea au un consum energetic redus și izolează foarte bine zgomotul exterior. Dispun de filtre împotriva murdăriei, polenului și al prafului, astfel încât să introducă în casă un aer cât mai curat.

Cine poate monta astfel de sisteme

Un aspect important pe care trebuie să îl ai în vedere atunci când vine vorba despre montarea unui sistem de ventilație este cel cu privire la cine îl montează. Trebuie să știi că nu oricine poate monta corect un sistem de acest gen, deci trebuie să apelezi la profesioniști în domeniu dacă vrei să funcționeze la capacitate maximă.

Este important și locul în care este montat sistemul, precum și tehnicile de montare. Sunt foarte multe aspecte care trebuie avute în vedere deci atenție pe cine alegi.

Cum te poate ajuta echipa Altecovent cu tot ce ai nevoie

Echipa Altecovent este cea pe care te poți baza. Ei sunt cei care oferă și servicii de montaj pentru orice produs regăsit pe site-ul lor în materie de sisteme de ventilație, deci poți avea parte de servicii complete. Au în echipă oameni specializați care cunosc fiecare detaliu, deci sunt cei care te pot ajuta.

Astfel vei avea certitudinea că sistemul este montat corect și că vei primi toate informațiile necesare. Tot ei sunt cei care te pot îndruma cu privire la alegerea sistemului potrivit și îți oferă orice altă informație ai nevoie.

Accesează site-ul ventilatiecurecuperarecaldura.ro și descopera produsele disponibile, listele de prețuri și alte informații și când te decizi contactează reprezentanții.

Contact:

info@ventilatiecurecuperarecaldura.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *