mancare frantuzeasca

Cultura mancarii frantuzesti

In Franta, exista o cultura distincta  a mancarii frantuzesti care este indiscutabila. Este acompaniata de mandrie, ingrediente exclusiviste si tehnici foarte specifice francezilor, o scoala gastronimica cunoscuta in mod international si pentru acele regiuni speciale care sunt cunoscute pentru un anumit fel de mancare. A nu experimenta cu mancarea, atat regionala cat si nationala, inseamna a nu te bucura cu adevarat si a nu experimenta Franta.

Exista cateva alimente si mancaruri care sunt chintesenta francezilor. De vreme ce le vei intalni peste tot prin lume, vei asocia de fiecare data aceste alimente si mancaruri cu Franta.

  • Coq au vin–(pronuntat co co van) este o tocana de pui gatita in vin rosu si ciuperci si putin usturoi.
  • Crêpes–(pronuntat crep) este un tip de clatita foarte plata, ca si in Romania, de obicei umpluta cu fructe sau diferite creme.
  • Baguette–(pronuntat asa cum se scrie) este o franzela lunga si subtire specifica francezilor.
  • Chocolate mousse– acesta este un desert mult mai usor decat aerul si care isi are originea in Franta.
  • Éclair–(pronuntat e cler) este o prajitura umpluta cu crema si acoperita cu glazura.
  • Crème Brûlée–(pronuntat crem bru le) este o crema facuta din oua si lapte acoperita de un toping de caramel tare.

Vei descoperi de asemenea si faptul ca mancarea unei regiuni anume este influentata in mare masura de istoria si limitele culturale ale regiunii respective. De exemplu, in Alsacia, care este separata de Germania doar de raul Rin, mancarurile comune acestor zone includ si choucroute garnie (varza acra cu carnati, care de porc, sare si carnati) si spätzle, care este un tip de galusca germana cu oua si taitei.

In timp ce mancarurile frantuzesti sunt cunoscute pentrucomplexitatea lot si pentru aromele bogate, cei mai multi francezi mananca paine, branza si beau vin aproape zilnic.

Leave a Reply

Your email address will not be published.