Cu ce te ajuta o ata dentara

Toata lumea stie despre ata dentara si care este scopul sau pana la urma. Prea putini sunt insa cei care stiu ca ata dentara ar putea sa inlocuiasca si un obiect de taiat. Asta pentru diverse situatii, in functie de nevoi. Daca ai la indemana o ata dentara insa care sa nu fie mentolata si lucioasa pentru a servi ca atare ca o lama de cutit iata ce poti sa faci cu o astfel de ata:

  1. Gateste carne umpluta, fie un pui, curcan sau cine stie ce rulada. Ata dentara poate fi cea care sa mentina intreaga compozitie la un loc, sa fie cea care serveste ca element de inchegare. La final aceasta se poate da la o parte fara probleme.
  2. Salveaza prajiturile. Chiar si cand vei folosi tava tapetata cu cine stie ce ingrediente, chiar si cand vei folosi hartie de copt, cerata sau cine stie ce altceva se intampla ca prajiturile sa se lipeasca de tava sau de hartie, dupa caz. Le poti desprinde destul de usor cand vei folosi ata dentara, mai ales ca nu iti doresti sa le tai la propriu ci sa le “salvezi”.
  3. Taie branzeturile. Daca nu ai un cutit special pentru asta iti vei da seama ca branzeturile se lipesc de lama unui cutit normal. Iti poate da batai de cap o astfel de situatie astfel ca ata dentara este cea care te salveaza si in acest caz.
  4. Taie ceva fierbinte. Spre exemplu mamaliga este cea care nu poate fi taiata pana cand nu se raceste considerabil. Ce te faci insa cand iti doresti sa pui masa cu mamaliga fierbinte si sa se consume chiar la timpul perfect de racire? Nimic mai simplu, folosesti ata dentara, cea care serveste ca atare in loc de cutit si nu afecteaza cu nimic.

Daca te gandesti ca ata dentara ar putea sa dauneze sau sa afecteze gustul  mancarii afla ca aceasta este perfect igienica si nu are influente de asa natura deci poti sa o folosesti in voie.

One comment

  1. lichiresti

    Ata dentara eu nu o folosesc, dar pasta de dinti este nelipsita si, dupa masa si dimineata si seara….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *