consultanta in afaceri si management ilinasirbu.ro

Consultanta in management din prisma specialistului

Auzim tot mai frecvent despre conceptul de consultanta in management. Putem spune despre acesta ca reprezinta o necesitate indispensabila business-urilor, in conditiile in care este constituita din servicii pentru imbunatatirea practicilor de management al acestora. Acesta este primul mod in care specialistii trateaza aceasta meserie – cea de consultant in management.

Consultanta in manament – aplicabilitate

Cand vine vorba despre consultanta in management, aceasta poate fi de ajutor atat unei unitati interne de consultanta in cadrul unei organizatii (publice sau private), cat si de o firma particulara independenta, dar si in alte situatii.

La ora actuala, consultanta in management se perfectioneaza ca profesiune inca. Exista organizatii care fac din aceasta o ocupatie permanenta, IlinaSirbu.ro fiind un exemplu excelent in acest sens. Constituie de altfel si un reper pentru cei interesati sa isi creasca afacerea, sa o scoata din pragul de insolventa sau sa echilibreze partea organizatorica a acesteia.

Interesul este de a solicita consiliere manageriala din partea unui expert, care are standarde profesionale inalte, care stie cum sa intervina in cazuri dintre cele mai variate si o etica profesionala bine pusa la punct. Cei care sunt membri permanenti ai acestei profesiuni trebuie sa respecte principii etice prestabilite, sa se plieze pe ele.

Daca ar fi sa aruncam o privire rapida asupra evolutiei pietei de consultanta din tara la noi din ultimii ani, am vedea ca aceasta a inregistrat o crestere spectaculoasa. La ora actuala capacitatea de a intreprinde proiecte este specifica specialistilor in domeniu. Iata de ce este important ca o firma sa colaboreze cu un consultant cu experienta si recomandari. Numai aceasta este varianta ce functioneaza pentru cei care doresc sa aduca un val de prospetime in cadrul propriilor organizatii.

Sa gandim lucrurile practic. Cand vorbim despre o firma, chiar daca este una reprezentanta de un singur individ, constituie in fond un organism complicat. Asemenea corpului omenesc, orice disfunctie aparuta la nivelul sau necesita tratament. Orice efort depus pentru cresterea business-ului, corect aplicat, rezulta intr-o companie mai puternica, cu mai multe oportunitati de dezvoltare, de recunoastere pe piata de profil.

Un consultant managerial poate fi comparat cu un doctor al firmelor. Practic este cel care stie in detaliu ce constituie aceasta, se documenteaza amanuntit legat de obiectul de activitate al celei ce necesita ajutor, iar apoi are in vedere solutii pentru functionarea optima a sa. Complexitatea ei trebuie sa fie familiara specialistului inainte de a aplica orice sugestie a acestuia.

6 motive pentru care companiile colaboareaza cu specialisti in consultanta manageriala

Numeroase companii se orienteaza in prezent spre astfel de servicii, motivele cele mai variate fiind si mai jos mentionate.

  1. Lipsa de specialisti in firma/companie care sa realizeze proiecte diverse.
  2. Necesitatea serviciilor de consultanta pentru scurta durata.
  3. Accesul specialistului la o tehnologie inaccesibila firmei.
  4. O viziune diferita pentru firma, independenta.
  5. Plusul de valoare al unui expert in consultanta si rezultatele obtinute.
  6. Identificarea problemelor si a solutiilor pentru acestea.

Mai multe informatii despre consilierea manageriala si servicii disponibile in acest sens gasesti pe www.ilinasirbu.ro.