Cea mai buna alegere in achizitionarea unei masini

Zilele trecute stateam de vorba cu un amic despre momentul cand va da de permis. Marea lui dorinta este sa il ia din prima si sa isi petreaca majoritatea timpului alaturi de colegii lui de la scoala, prin cluburi, discoteci si de nu iesiri la iarba verde. Imi aduc aminte cand am inceput scoala de soferi. Am avut un sentiment unic, pentru ca instructorul era chiar varul meu si m-a pus imediat la condus pe sosea. Eram atat de emotionat incat nu mai stiam nimic, nu mai auzeam, imi era o frica de numai puteam. De ce ? Pentru ca aveam impresia ca o sa ma busesc de fiecare masina si o sa “mor in chinuri groaznice “. Fara dar si poate am inceput sa conduc masina si sa invat cele mai elementare lucruri : sa pornesc masina, sa plec de pe loc si sa pun frana. Suna putin cam aiurea daca o luam asa, insa pentru mine care nu am intrat niciodata intr-o masina ca sa o conduc, a fost cel mai greu lucru.

Din fericire am reusit sa il iau din prima, cu toate ca am avut emotii. Un prieten care era tot la varul meu, pentru ca era destul de emotionat, a gresit din prima si l-a picat instant. Familia mea a fost foarte mandra de mine, in special instructorul care m-a felicitat din prima. Acum, vine marea intrebare… Ce masina sa imi iau ? pentru ca nu dispun de foarte multi bani. Initial as fi dorit o masina smart, pentru ca mi se pare cea mai buna alegere de inceput, dar mi s-a dus rapid aceasta idee pentru ca nimeni nu dorea sa ma vada in acea masina.

Pana la urma m-am hotarat…. am sa aleg un Audi A6 sau un GOLF 4. Cand va fi achizitionata aceasta masina si de unde ? Docamdata nu stiu, dar este planuit pentru anul viitor. Sunt foarte multumit de rezultatele pe care le-am avut in acest an, reusind sa imi finalizez toate proiectele de la inceputul anului. Pentru ca taxele de inmatriculare sunt destul de mare, mi-am dat seama ca imi trebuie o masina cu cel putin euro3. Cautand pe net o metoda prin care sa identific cat o sa am de plata, am gasit calculator de taxa auto online si am aflat ca pentru un golf 4 achizitionat din germania cu 1000 de euro, voi mai plati o suma de maxim 200 de euro pentru inmatriculare.

Gandindu-ma la achizitionarea unei masini, am ajuns la concluzia ca am nevoie foarte mult de ea cat mai repede, pentru ca in zilele noastre daca nu ai o masina nu poti face nimic. Initial mi-as fi dorit sa o am pana acum, dar nu este posibil, pentru ca am alte prioritati si nu pot amana investitiile pentru o simpla masina.

Plus de asta, ieri de exemplu am luat masina familiei si am bagat benzina de 35 de lei. Cand m-am uitat in computerul de bord, am zis WOW… pentru ca a crescut doar o liniuta la benzina. Am ajuns acasa, am venit sa o iau pe mama de la servici si cand ce sa vezi ??? NU MAI ERA BENZINA. Ieri am consumat prin oras 60 de km. Cum ? nici eu nu imi pot da seama. Voi ce parere aveti despre aceste doua masini ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *