materiale

Ce tipuri de materiale se pot coase cel mai usor?

Pentru incepatori, dar si pentru persoane ceva mai experimentate in domeniu, alegerea materialelor pentru crearea unor piese vestimentare desavarsite este esentiala. Nu numai ca trebuie sa fie de cea mai inalta calitate, dar trebuie sa asigure si un plus de usurinta in manevrarea lor. In asa fel, se creeaza un plus de eficienta, iar in mod automat se pot produce mai multe articole vestimentare, intr-un timp mai scurt.

Ca un plus, eficienta masinilor de cusut creste exponential cu gradul de usurinta cu care poate fi cusut materialul textil. Daca va aflati la inceput de drum si aveti angajate persoane care nu au chiar cea mai bogata experienta in domeniu, alegerea unui material de acest tip este esentiala.

In intreg procesul de confectionare conteaza ce masini de cusut profesionale utilizati, dar si tesaturile care intra in componenta articolelor vestimentare. Datorita acestui lucru, am decis sa facem o mica lista cu unele dintre cele mai bune astfel de materiale, pentru ca startul dumneavoastra in industria textila sa se faca cu dreptul.

Iata cateva sfaturi pertinente in alegerea „materiei prime” pentru crearea hainelor de cea mai buna calitate.

Bumbacul

Este de preferat sa utilizati bumbac 100%, pentru ca hainele rezultate sa se ridice la nivelul asteptarilor clientilor. In prezent, bumbacul este utilizat la scara larga pentru aproape orice, de la asternuturi de pat, pana la rochii de zi. Este extrem de versatil si poate fi cu usurinta integrat in multe stiluri vestimentare.

De asemenea, este si foarte usor de utilizat pentru orice confectioner, datorita texturii si rezistentei sale relativ crescute.

Bumbacul cu poliester

Este o varianta a bumbacului, care are in componenta un plus de poliester, pentru ca bumbacul sa se poata mula mai usor pe corp si totodata, sa nu se increteasca asa de repede. Este un truc la care se apeleaza, pentru a da un aspect placut acestuia. Ramane la fel de usor de cusut, chiar si fara acest adaos sintetic.

Inul

Este poate unul dintre cele mai prietenoase cu pielea umana, dar totodata si unul dintre cele mai usor de cusut astfel de materiale textile. Este un material usor si permeabil, care tocmai datorita acestor caracteristici se poate dovedi a fi foarte usor de croit. Rezistenta deosebita pe care o ofera in timp este un avantaj care cu greu poate sa fie ignorat.

Lana

Chiar daca la prima vedere nu ar parea, lana este un material foarte ofertant pentru oricine. Pentru ca este elastica, rezistenta si placuta la atingere, coaserea acesteia nu reprezinta absolut deloc un impediment. Dimpotriva chiar, se face rapid si fara niciun fel de risipa!

Materialele intr-o singura culoare sau fara prea multe imprimeuri

Cateodata, abundenta in detalii a unora dintre materiale poate fi un factor derutant, dar si care consuma foarte mult timp. Trebuie ca fiecare bucata de tesatura sa se potriveasca cu culoarea sau imprimeul acesteia, iar acest lucru poate sa fie extrem de frustrant, mai ales cand orice minut este numarat. Tocmai din cauza acestui lucru, daca sunteti la inceput si nu doriti ca bucati intregi de produs sa se iroseasca, ar fi indicat sa va limitati la imprimeuri sau la mai putine culori. Se va salva foarte mult timp, iar in acelasi timp si multi bani! Solutia este simpla in acest caz!

Acestea sunt considerate materialele ideale pentru oricine, chiar daca este incepator sau dimpotriva, ceva mai experimentat. Sunt de o foarte buna calitate, iar utilizarea lor va face ca timpul sa nu mai para o problema in procesul de productie, dimpotriva chiar.

Masinile de cusut vor functiona aproape neincetat, fara niciun fel de problema. Veti avea ocazia ca in acelasi timp sa dezvoltati alte proiecte vestimentare, pentru care puteti de asemenea gasi solutii!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *